Σειρά φωτογραφιών αποκαλύπτει πόσο «προκλητικά» ρούχα φορούσαν θύματα βιασμού

11 Μαΐου, 201612:07 ΠΜ

Όχι, δεν «πήγαιναν γυρεύοντας».

«Τι ήταν αυτό που φορούσες; Πήγαινες γυρεύοντας!»

Βρισκόμαστε στο 2016 και αυτή είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις που συνήθως ακούνε άτομα που μόλις έχουν αποκαλύψει πως έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικού βιασμού. Γιατί ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ισχύει η προκατάληψη πως σε κάποιο επίπεδο, τα θύματα σεξουαλικού βιασμού ευθύνονται γι`αυτό που τους συνέβη, ή το «προκάλεσαν» φορώντας προκλητικά ρούχα.

Αυτή την προκατάληψη επιχειρεί να διαλύσει  η φωτογράφος Katerine Cambareri με μια νέα σειρά φωτογραφιών που αποκαλύπτει τι φορούσαν τελικά, άντρες και γυναίκες όταν βίωσαν μια εμπειρία σεξουαλικού βιασμού. H παρακάτω σειρά φωτογραφιών ξεκίνησε ως η διπλωματική εργασία της Katherine, αλλά η φωτογράφος αναμένεται να ανανεώσει το project και μετά από την επικείμενη αποφοίτηση της από το πανεπιστήμιο Arcadia.

H περισυλλογή των φωτογραφιών ξεκίνησε όταν η Katherine ανέβασε σειρά μηνυμάτων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ζητώντας από θύματα σεξουαλικών επιθέσεων να δανειστεί τα ρούχα τους ώστε να τα φωτογραφίσει. Ανταποκρίθηκαν μόνο γυναίκες. Αυτά ήταν τα «προκλητικά» ρούχα τους.

Πηγή φωτογραφιών: Katherine Cambareri)

Επιμέλεια: RISE

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News