Συνταρακτικές εικόνες δείχνουν την επικίνδυνη πλευρά της ζάχαρης.

Μαρ 28, 2016 10:51 ΜΜ
More videos

Ο Diabetes Association of Thailand (Σύλλογος για τον Διαβήτη στην Ταΐλάνδη), πλήρωσε τον καλλιτέχνη Nattakong Jaengsem, για να σχεδιάσει μια διαφημιστική εκστρατεία κατά της κατανάλωσης ζάχαρης ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό να καταναλώνει λιγότερη.

Εάν κρίνουμε από τις παρακάτω εικόνες, η επίδραση της καμπάνιας στους ανθρώπους θα πρέπει να ήταν μεγάλη! Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη κάνει κακό σε εμάς αλλά αυτό που συχνά κάνουμε είναι να συνδέουμε την ζάχαρη με το βάρος μας ή τα δόντια.

Όμως, η πολλή ζάχαρη προκαλεί Διαβήτη τύπου 2, που ελαττώνει δραματικά την ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται και μπορεί να οδηγήσει σε πληγές που μετά μολύνονται και μπορεί ακόμη να οδηγήσει και σε ακρωτηριασμό.

Η καμπάνια με τον τίτλο ‘Το Γλυκό Σκοτώνει’, στοχεύει να μας δείξει τι μπορεί να κάνει το γλυκό, αλλά αντί να χρησιμοποιηθούν απλές φωτογραφίες, ο Jaengsem αποφάσισε να ξαναδημιουργήσει τα τραύματα που μπορεί να συνδέονται με τον Διαβήτη χρησιμοποιώντας αυτό ακριβώς που τα προκαλεί:

Τα γλυκά. Το αποτέλεσμα ίσως είναι λίγο δύσκολο να το αντικρίσουμε αλλά σίγουρα θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε πριν απλώσετε να πάρετε το βάζο με την ζάχαρη.

Σοκολατένιο brownie


Κέικ Βανίλια


Κέικ Φράουλα

Πληροφορίες: Diabetes Association of Thailand

Ακολουθήστε μας στο facebook: