Συνταγή: Κεράσι γλυκό του κουταλιού

4 Ιουνίου, 2015 3:15 ΜΜ
More videos

Τα γλυκά κουταλιού δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, από την ανάγκη των νοικοκυριών να συντηρήσουν τα περίσσια φρούτα και λαχανικά της παραγωγής.

Από την αρχαιότητα ακόμη οι νοικοκυρές προσπαθούσαν να εφευρίσκουν διάφορους τρόπους, είτε στεγνώνοντάς τα στον ήλιο, είτε συντηρώντας τα μέσα σε σιρόπι, μετά από βράσιμο των φρούτων ή σε μαρμελάδες.

Ας δούμε λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για ένα τρομερό γλυκό του κουταλίου με κεράσι που θα εκτόξευση κάθε παγωτό εάν το βάλετε από πάνω!

Υλικά

  • 1 κιλό σφιχτά κεράσια σκούρα ή πετροκέρασα
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κεράσια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Πάνω από την κατσαρόλα που θα βράσετε τα κεράσια, για να μη χάσετε το ζουμί τους, με το ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε τα κουκούτσια τα οποία βάζετε σε μια λεκάνη με 1 ½ φλιτζάνι νερό.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζουμί τα κεράσια, τη ζάχαρη, το νερό από τα κουκούτσια και τα αφήνετε εκεί όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα βράζετε τα κεράσια. Ξαφρίζετε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται μέχρι να πάψει να βγαίνει καινούριος και αφήνετε στη φωτιά το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του.
  3. Για να αποκτήσει το γλυκό ωραίο χρώμα δεν το αφήνετε να παραβράσει και επιπλέον προσθέτετε και λίγο χυμό λεμονιού προς το τέλος του βρασμού.
  4. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Κουνάτε μερικές φορές το γλυκό μαζί με την κατσαρόλα έτσι ώστε τα κεράσια να φουσκώσουν και να δείχνουν μεγαλύτερα και στη συνέχεια το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.
icookgreek
Ακολουθήστε μας στο facebook: