Σύμβολο της Ευρώπης έγινε ο φούρναρης που βοηθάει τους πρόσφυγες στην Κω

1 Οκτωβρίου, 2015 11:35 ΠΜ
More videos

Πριν μερικές εβδομάδες ο Διονύσης Αρβανιτάκης, έγινε άθελά του το σύμβολο της Ευρώπης.

Γνωρίζοντας τι σημαίνει ξεριζωμός, στα 76 του χρόνια, ο φούρναρης από την Κω ετοίμαζε κάθε πρωί δεκάδες κιλά ψωμί για να τα μοιράσει στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί.

Η κίνησή του, έγινε γνωστή μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της Κομισιόν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να απευθύνεται προσωπικά στον ίδιο, ενώ δεκάδες Μέσα από την Ελλάδα και τον κόσμο αναφέρθηκαν στην ανιδιοτελή ενέργειά του.

Χθες όμως, η ιστορία του φιλοξενήθηκε και στο Humans of New York, το οποίο συγκεντρώνει τις ιστορίες των προσφύγων που βρέθηκαν στην Ελλάδα και όσων προσπαθούν να τους βοηθήσουν να βιώσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται το δράμα τους.

«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και είχα 8 αδέρφια. Πήγα στην Αυστραλία όταν ήμουν 15 γιατί η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε ένα πλοίο για 40 μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μιλούσα Αγγλικά, και κοιμόμουν στους δρόμους.

“My father was a farmer and we had eight siblings. I went to Australia when I was fifteen because my family didn’t have…

Posted by Humans of New York on Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ξέρω πως είναι. Έτσι κάθε μέρα οδηγώ με το φορτηγάκι μέχρι το λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους μετανάστες. Ο γιος μου είναι ο συνέταιρός μου. Λέει: “Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό που βοηθάς. Αλλά όχι κάθε μέρα”.

Εγώ όμως πηγαίνω κάθε μέρα γιατί ξέρω πως είναι να μην έχεις τίποτα», λέει στο Humans of New York ο Διονύσης Αρβανιτάκης εξιστορώντας τη ζωή του και εξηγώντας ταυτόχρονα τον λόγο που τον ωθεί να προσφέρει.

Όπως αναφέρει το Humans of New York, και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τις ιστορίες των προσφύγων που κάνουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε μας στο facebook: