Σιμόνα Βιρτζίλι: Πέθανε από καρκίνο η χήρα του Μ. Καντάρη που είχαν δολοφονήσει για μία κάμερα, πριν τον ερχομό του παιδιού του

26 Νοεμβρίου, 202111:08 ΠΜ
More videos

Η γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι, χήρα του Μανώλη Καντάρη, έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Σιμόνα Βιρτζίλι μαζί με τα παιδιά της, είχε επιστρέψει με ασθενοφόρο στον Πύργο για να είναι κοντά με τους δικούς της ανθρώπους. Τελικά, έχασε την μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα που για μεγάλο χρονικό διάστημα πάλευε.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν πνευμονολόγος στο επάγγελμα και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και είχε συγκλονίσει με την τραγωδία που έζησε το πανελλήνιο στις 10 Μαΐου του 2011.

Τότε, ο σύζυγός της Μανώλης Καντάρης, κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη Σιμόνα Βιρτζίλι στο μαιευτήριο για να γεννήσει, κρατώντας την κάμερα με την οποία είχε σκοπό να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί τους.

Τρεις Αφγανοί όμως τον δολοφόνησαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του παιδιού του.

Τελικά, το 2012 η δικαιοσύνη αποδόθηκε εν μέρει, καθώς δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν. Ο τρίτος, στον οποίο επιχείρησαν να επιρρίψουν τη δολοφονία, δεν πιάστηκε ποτέ και εικάζεται ότι πρόλαβε να φύγει από την χώρα. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Τρία χρόνια αργότερα, εκδικάστηκε η έφεση που άσκησαν. Κατά την απολογία, επέμεναν για την αθωότητά τους, ενώ δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο Αφγανοί καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας καθείρξεως, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News