Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
διεθνήΆντρας μιλάει για την δουλειά του που είναι να συλλέγει καθημερινά σπέρμα...

Άντρας μιλάει για την δουλειά του που είναι να συλλέγει καθημερινά σπέρμα ταύρου

Στη γαλακτοβιομηχανία και τη βιομηχανία βοοειδών, η τεχνητή σπeρματέγχυση είναι κανόνας. Αντί να περιμένουν τις αγελάδες να κάνουν τη δουλειά τους, με την τεχνητή σπeρματέγχυση οι αγρότες μπορούν να αναπαράγουν συγκεκριμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά στα ζώα τους, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο φτηνό και απλό.

Κάποιος, όμως, πρέπει να πάει να συλλέξει το σπeρμα των ταύρων. Ήθελα να μάθω πώς είναι να είσαι αυτός ο άνθρωπος. Έτσι πήγα στο Μπάκχους Μαρς, μια πόλη 57 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, για να μιλήσω με τον Simon Amor. Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, δουλειά του Simon είναι η συλλογή σπeρματος ταύρων. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει πώς είναι να είσαι εξπέρ στο σπeρμα ταύρου, είναι αυτός.

1499116461298 1498802142376 simon 2 1
Αυτός είναι ο Simon Amor

Simon, μπορείς να μου πεις τι γίνεται εδώ;

Simon Amor : Ετοιμάζουμε τους ταύρους για τη διαδικασία συλλογής. Πρώτα χρησιμοποιούμε έναν ευνουχισμένο ταύρο, για να «ετοιμάσουμε» τους ταύρους. Όταν οι ταύροι καβαλούν τον ευνουχισμένο ταύρο, χρησιμοποιούμε έναν «τεχνητό κόλπο», με ένα προσαρτημένο φιαλίδιο, και βάζουμε μέσα το πέος του ταύρου. Έτσι συλλέγουμε το σπέρμα.

Τι; Τεχνητό κόλπο; Εννοείς σαν sεx toy;
Ναι, μοιάζει με προφυλακτικό, είναι γεμάτο με νερό θερμοκρασίας 66 βαθμών, που είναι περίπου η θερμοκρασία μιας αγελάδας σε οίστρο. Βάζουμε μέσα λιπαντικό KY, το δίνουμε στο ταύρους και εκσπeρματώνουν εκεί μέσα.

Μπορούν οι ταύροι να καταλάβουν τη διαφορά με το αληθινό ή λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο;
Οι ταύροι που έχουμε εδώ δεν έχουν πάει ποτέ με αγελάδα, έτσι δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά. Τους ξεκινάμε, όταν είναι οκτώ μηνών. Δεν θα ήταν πρόβλημα αν είχαν πάει με αγελάδα, αλλά το κάνουμε, για βεβαιωθούμε ότι δεν θα διστάζουν.

1499116547236 1498198071389 dsc 0396
1499116560077 1498198087974 dsc 0393
1499116568262 1498198111608 dsc 0405
Πες μου για τα πλεονεκτήματα της τεχνητής σπeρματέγχυσης σε σχέση με τον φυσικό τρόπο. Είναι σημαντική για τη γαλακτοβιομηχανία. Αντί ένας αγρότης να έχει δυο ταύρους που μπορεί να μην έχουν και τα καλύτερα γενετικά χαρακτηριστικά, τώρα μπορεί να έχει πρόσβαση στους καλύτερους ταύρους. Έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα και την αναπαραγωγή των καλύτερων αγελάδων που μπορείς να εκθρέψεις.

Πόσο συχνά συλλέγετε σπeρμα;
Συνήθως συλλέγουμε από 20 ταύρους τη μέρα, δυο φορές την εβδομάδα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχεις δει; 
Σχεδόν 14 ml. Γέμισε ολόκληρο τον δοκιμαστικό σωλήνα. Η μέση ποσότητα είναι 5-8 ml, άρα το 14 είναι εντυπωσιακό. Η ποσότητα εξαρτάται από τον ταύρο. Αν είναι στην ακμή του και τον πετύχεις στη σωστή στιγμή, θα βγάλει πολύ περισσότερο.

Κάνεις αυτήν τη δουλειά 20 χρόνια. Θυμάσαι την πρώτη φορά;
Ήμουν 19 ή 20 ετών και κυρίως με άγχωνε, αν θα το έκανα σωστά. Δεν με απασχολούσε τόσο το αν ήταν αηδία, πιο πολύ ανησυχούσα για την ασφάλειά μου. Οι ταύροι είναι μεγάλα ζώα.

1499116627800 1498198243802 dsc 0386

Πόση ώρα κάνουν να τελειώσουν;
Γίνονται όλο πολύ γρήγορα. Μόλις νιώσουν θερμότητα στην άκρη του πέους τους, εκσπeρματώνουν. Βάζουμε τους ταύρους να καβαλήσουν τρεις φορές, για μια στιγμή μόνο και αμέσως τους απομακρύνουμε, ίσα-ίσα για να τους ερεθίσουμε. Αυτά είναι τα προκαταρκτικά, ας πούμε, ώστε, όταν όντως καβαλήσουν τον ευνουχισμένο ταύρο, να γίνει πολύ γρήγορα και εύκολα.

Υπάρχουν κόλπα που χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε έναν ταύρο που δεν έχει όρεξη;
Υπάρχουν μερικά. Μπορείς να τους χαϊδέψεις στο πίσω πόδι, προσέχοντας φυσικά μην φας καμιά κλοτσιά. Μπορείς να τους δείξεις τον τεχνητό κόλπο και να τον κουνήσεις μπροστά τους – ώστε να ακούσουν το νερό και να είναι σε ετοιμότητα. Οι περισσότεροι ξέρουν τι έρχονται να κάνουν. Όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο αργοί γίνονται και τότε βάζουμε μπροστά αυτά τα κόλπα.

1499116766361 1498198267120 dsc 0346

Λες ότι οι ταύροι ξέρουν γιατί είναι εδώ;
Σίγουρα. Τους μεγαλώνουμε από μικρά, έτσι ξέρουν γιατί είναι εδώ. Εν μέρει, ένας λόγος που είναι τόσο πρόθυμοι να το κάνουμε είναι ότι θέλουν να συμβεί. Τους αρέσει η ρουτίνα τους. Όταν έρχονται στην περιοχή συλλογής, ξέρουν ότι είναι εκεί, για να μαζέψουμε το σπeρμα τους.

Εννοείς ότι συλλέγετε σπeρμα απ’ όταν είναι μικρά; Είναι φυσιολογικό να γίνεται από τόσο μικρή ηλικία;
Είναι ο μόνος τρόπος. Δεν μπορείς να συλλέξεις από έναν ταύρο πέντε χρονών που ζυγίζει 1.000 κιλά και απ’ τον οποίο δεν έχεις συλλέξει ποτέ. Είναι πολύ επικίνδυνο. Το μόνο μέσο που έχεις, για να ελέγξεις τον ταύρο είναι ένα σχοινί και ένας χαλκάς στη μύτη. Ενώ αυτό θα τον καθυστερήσει λίγο, όταν θέλει να φύγει, θα φύγει.

Υπονόησες νωρίτερα ότι η δουλειά σου μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλής δουλειά. Πάντα υπάρχει ένα στοιχείο κινδύνου, αλλά έχουμε τον τρόπο να συλλέγουμε και από τους πιο δύσκολους ταύρους. Εγώ έχω χτυπήσει μόνο μια-δυο φορές. Τη μια φορά οδηγούσα έναν ταύρο και ξεκίνησε να φέρεται επιθετικά, με έριξε κάτω και μου άφησε μερικές ουλές, αλλά δεν έπαθα τίποτα σοβαρά. Κάποιοι έχουν τραυματιστεί, αλλά παλιότερα, πριν από τα δικά μου χρόνια. Σήμερα, πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος, για να χτυπήσεις.

Σιχαίνεσαι ή αηδιάζεις ποτέ; Η ατμόσφαιρα μυρίζει σπeρμα.
Ακόμη μπορεί να σου προκαλεί μια αηδία, όντως, αλλά ειλικρινά το έχω συνηθίσει. Είμαι εδώ αρκετό καιρό. Παίρνει περίπου 12 μήνες, μέχρι να το συνηθίσεις και μετά δεν προσέχεις καν τη μυρωδιά ή τις συνθήκες. Το αντιμετωπίζεις επαγγελματικά. Δεν νιώθεις κάτι. Δουλειά είναι.

1499116839821 1498198329043 dsc 0363

Έχει εκσπeρματώσει ποτέ ταύρος πάνω σου, κατά λάθος;
Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά μέσα σε 20 χρόνια, έχει συμβεί εκατοντάδες φορές. Γενικά συμβαίνει, όταν έχεις μικρούς ταύρους –μικρότερους από 12 μηνών–, επειδή ερεθίζονται πολύ εύκολα. Είναι πανέτοιμοι, έτσι μερικές φορές μόλις τους το πιάσεις, εκσπeρματώνουν.

Ακούτε μουσική ή έχετε κάποια αντίστοιχη ρουτίνα, για να ετοιμάζεστε;
Δεν ακούμε μουσική, ούτε κάνουμε τίποτα νωρίτερα ή κατά τη διάρκεια. Έχει πολλή ησυχία. Προσπαθούμε να έχουμε ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον. Δεν θέλουμε να αναστατώνονται πολύ οι ταύροι, ειδάλλως θα βγουν εκτός ελέγχου και θα αυνανιστούν μόνοι τους. Οι ταύροι αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας και αντιδρούν σε αυτά.

1499116889923 1498198353669 dsc 0356

Οι ταύροι αυνανίζονται;
Βασικά, ναι. Αν ερεθιστούν πολύ κάνουν ωθήσεις στον αέρα και εκσπeρματώνουν στο πάτωμα. Δεν θέλουμε να χαραμίζεται το προϊόν. Είναι πολύτιμο. Μερικοί από τους ταύρους, μας φέρνουν εκατομμύρια δολάρια.

1499116917248 1498198370630 dsc 0412

Προσέχετε, λοιπόν, όταν «πιάνετε τον ταύρο από τα κέρατα» – που λέει ο λόγος;
Οπωσδήποτε. Δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά στο πέος, επειδή χωρίς πέος δεν υπάρχει σπeρμα. Προσωπικά, δεν έχω βρεθεί μπροστά σε κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να συμβεί, αν δεν είσαι προσεκτικός. Επίσης, μερικές φορές πιάνεις κατά λάθος το πέος. Μου έχει συμβεί, αλλά και πάλι το αντιμετωπίζεις σαν επαγγελματίας.

1499116976753 1498198896303 dsc 0416

Τι λένε οι φίλοι σου για τη δουλειά σου;
Κάνουν πολλά αστεία εις βάρος μου. Μου λένε ότι δουλεύω στη βιομηχανία του σeξ και λένε πολλά αστεία που έχουν σχέση με το σπeρμα. Με φωνάζουν τρόμπα. Αλλά οι περισσότεροι συνήθως ενδιαφέρονται αρκετά γι’ αυτό που κάνω.

Και στα ραντεβού;
Στα ραντεβού λέω απλώς ότι δουλεύω στη γαλακτοβιομηχανία. Το έχω πει σε ραντεβού στο παρελθόν και η γενική ανταπόκριση ήταν, «Αλήθεια;».

Μια τέτοια δουλειά επηρεάζει την προσωπική σου ζωή;
Μου αρέσει να κατεβάζω ρολά αμέσως. Αλλιώς τρελαίνεσαι. Έχω, βέβαια, κάποια άγχη, μετά τη δουλειά. Αναρωτιέμαι αν συνέλεξα σωστά από τον έναν ταύρο ή αν έπρεπε να είχα συλλέξει διαφορετικά από τον άλλον, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, κατά τα άλλα όμως δεν με επηρεάζει.

Έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις το σεξ;
Το σεξ με ανθρώπους; Καθόλου. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Οι ταύροι δεν χρειάζονται καθόλου προκαταρκτικά. Δεν ντρέπονται μεταξύ τους. Είναι εδώ, για να κάνουν τη δουλειά τους. Με τους ανθρώπους η πρώτη φορά είναι όλο άγχος. Αλλά μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι αυτά τα πράγματα δεν με φτιάχνουν καθόλου και δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική μου ζωή.

Σου αρέσει η δουλειά σου;

Ναι, ειλικρινά. Μου αρέσει να δουλεύω με τα ζώα. Δεν κάνεις κάτι τέτοιο, αν δεν σ’ αρέσει. Πρέπει να έχεις υπομονή, αλλά είναι καλή δουλειά. Μου αρέσει να μαθαίνω και να βλέπω τα μικρά να γίνονται ώριμοι ταύροι. Αναπτύσσεις πραγματικά σχέση μαζί τους.

Πηγή: VICE

Τα πιο σημαντικά