Όταν είμαστε γυμvoί γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι με το σώμα μας.

30 Ιανουαρίου, 2017 12:35 ΜΜ
More videos

Μπορεί να πιστεύετε, ότι το να βρεθείτε γυμvoί μέσα σε μια ομάδα αγνώστων θα σας φέρει σε αμήχανη θέση, αλλά από φαίνεται στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες γυμvιστών κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι με το σώμα τους ή ακόμα και με την ζωή τους, σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η συμμετοχή σε δραστηριότητες γυμvιστών κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι με το σώμα τους ή ακόμα και με την ζωή τους.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Γκόλντισμιθ του Λονδίνου εξέτασε τις σχέσεις μεταξύ των δραστηριοτήτων των γυμvιστών και τον βαθμό ικανοποίησης που αντλούν από το σώμα και την ζωή τους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Happiness Studies κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το να βγάζουμε τα ρούχα μας μπροστά σε άλλους ανθρώπους ίσως μας κάνει καλό.

“Η δυσαρέσκεια για την εικόνα του σώματος είναι ένα σοβαρό και παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ικανοποίησή μας από την ζωή”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

“Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με τα οφέλη του γυμvισμού, αλλά οι εμπειρικές έρευνες για αυτά τα οφέλη είναι λίγες για να εξερευνήσουν αυτές τα αίτια και τα δώσουν εξηγήσεις.”

Ο Δρ Κεόν Γουέστ και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 850 Βρετανούς να συμπληρώσουν μια διαδικτυακή έρευνα και διαπίστωσαν, ότι εκείνοι που περνούν περισσότερο χρόνο γυμvoί είναι πιο ικανοποιημένοι με το σώμα τους.

Όσο περισσότερο καιρό περνούσαν γυμvoί τόσο πιο ικανοποιημένοι ήταν, εξηγεί ο ίδιος.

Αλλά είναι πιθανό οι άνθρωποι που αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους να περνούν περισσότερο χρόνο γυμvoί και όχι ότι ο γυμvισμός μας κάνει ευτυχισμένους.

Σε δυο ακόμη πειράματα οι ερευνητές πήγαν σε δραστηριότητες γυμvιστών στην Βρετανία για να εξετάσουν περαιτέρω αυτή την ιδέα.

Και στις δυο εκδηλώσεις οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τα συναισθήματά τους την στιγμή που έβγαζαν τα ρούχα τους και στο τέλος της εκδήλωσης λίγο πριν τα ξαναφορέσουν.

Δεκάδες παρευρισκόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να φωτογραφήσουν τους ποδηλάτες που έκαναν βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου ως μέρος της ετήσιας διαμαρτυρίας ενάντια στον πολιτισμό των αυτοκινήτων τον περασμένο Ιούνιο.

Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι τα αποτέλεσμα δείχνουν πω ο γυμvισμός μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

“Οι γυμνιστές το λένε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, παρά τις πολλές θετικές αξιώσεις σχεδόν καμία εμπειρική έρευνα δεν έχει εξερευνήσει αν όντως ο γυμvισμός μας κάνει πιο ευτυχισμένους”, δήλωσε ο Δρ Γουέστ.

Τέλος, ο Δρ Γουέστ υποστηρίζει ότι αν και χρειάζεται να γίνουν και άλλες έρευνες τα ευρήματα δείχνουν, ότι ο δημόσιος γυμvισμός μπορεί να είναι καλός για την ευημερία μας.

[dailymail] [study]

Ακολουθήστε μας στο facebook: