Σήμερα θα καταπλεύσει στη Σύρο πολεμικό σκάφος του αμερικανικού ναυτικού

14 Μαρτίου, 2018 10:04 ΠΜ
More videos

Ξεκινούν οι αφίξεις πλοίων των ΗΠΑ στην Σύρο. Έρχεται για 4ήμερη επίσκεψη πολεμικό catamaran

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού Rose Rice στην Σύρο, ξεκινούν οι αφίξεις των πλοίων από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας απόλυτα και τα σχετικά ρεπορτάζ του cyclades24.

Στο λιμάνι της Ερμούπολης πρόκειται να καταπλεύσει σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου, μεγάλο πολεμικό σκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού. Πρόκειται για σκάφος συνολικού μήκους 106 μέτρων και τύπου catamaran, το οποίο θα προσεγγίσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για πρώτη φορά.

Το πλοίο θα αφιχθεί στην Σύρο στις 9 το πρωί και θα παραμείνει ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου. Το 4ήμερο ταξίδι έχει χαρακτήρα αναψυχής και ξεκούρασης των 36 μελών του Αμερικανικού πληρώματος που ουσιαστικά, θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στο ελληνικό νησί.

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας – Έρχονται ενισχύσεις 

Το σκάφος θα δέσει στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, θα ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με βάση τις απαιτήσεις του διεθνούς κώδικα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην Σύρο θα καταφθάσει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, βατραχάνθρωποι αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σε τοπικό επίπεδο, επί ποδός βρίσκεται το Λιμεναρχείο Σύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού που σχεδιάζουν το πλάνο φιλοξενίας και φύλαξης του Αμερικανικού πληρώματος.

Πηγή: cyclades24