Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Σήμερα είναι η μέρα που με διάλεξε»: Aνακοίνωσε ότι παλεύει με τον...

«Σήμερα είναι η μέρα που με διάλεξε»: Aνακοίνωσε ότι παλεύει με τον καρκίνο η Αντιγόνη Ανδρεάκη

Η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη από τη Κρήτη έκανα γνωστό με ανάρτησή της πως  διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Η γνωστή δημοσιογράφος του TV Creta μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση περιγράφει τα συναισθήματά της και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο. Η Αντιγόνη Ανδρεάκη τονίζει ότι μπορεί να φοβάται ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αρνητικών σκέψεων. Μάλιστα, όπως σημειώνει, όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους το δώρο της πρόληψης.

Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση της Αντιγόνης Ανδρεάκη:

«Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια διάλεξα την μέρα που θα έλεγα και το επίσημο “ναι” στον Gregory Stathopoulos, παρέα με φίλους που αγαπούσα πολύ σε ένα μέρος που με αγάπησε πολύ …

Στατιστικά ήμουν μια από τις εκατομμύρια γυναίκες που την ίδια ημέρα σε ολόκληρο τον πλανήτη ζούσαν το ίδιο, η’ περίπου το ίδιο συναίσθημα χαράς ….

Σήμερα είναι η μέρα που με “διάλεξε” για ένα άλλο ταξίδι, εκείνο της θεραπείας από τον καρκίνο του μαστού.

Στατιστικά είμαι μια από τις οκτώ γυναίκες που θα νοσήσει με καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της.

Μια από τις 330.000 γυναίκες στην Ευρώπη που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και πιστέψτε με δεν θα ανήκω (και σας το υπογράφω) στις 90.000 γυναίκες που πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο του μαστού.

Σκέφτηκα πολύ εάν έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας αυτή την περιπέτεια ,γιατί την ίδια ώρα που εγώ ξεκινώ για να δώσω την δική μου μάχη δίπλα μου ,πλάι μου ,παντού ,υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι χιλιάδες άνθρωποι που δοκιμάζονται κάτω από μικρές η μεγαλύτερες περιπέτειες και προβλήματα .

Εμβόλιο δεν υπάρχει για να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού, όπως π.χ. τον καρκίνο του τραχήλου, και συνεπώς το μόνο που μένει είναι η έγκαιρη διάγνωση.
Για αυτό, όσες διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας .

Τις προληπτικές σας εξετάσεις .

Τον υπέρηχο σας , την μαστογραφία σας .

Κι όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις γραμμές σας παρακαλώ να γίνετε όσο πιο ενοχλητικοί μπορείτε στην μάνα σας , στην αδελφή σας , στην γυναίκα σας ,στην φίλη σας για να είναι συνεπείς με τον προληπτικό τους έλεγχο που δεν κοστίζει ,δεν απαιτεί πολυ χρόνο για να γίνει και που θα σας δώσει αυτή την ανάσα ανακούφισης πως είστε καλά ….

Αν φοβάμαι ;
Πολύ ..
Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον καρκίνο αλλά με την αγωνία που κάθε ασθενής έχει αρχικά για το άγνωστο …

Αν είμαι μόνη μου ;
Δεν είμαι ….
Κυρίως γιατί ισχύει πως το καλό επιστρέφει όταν το κάνεις ..
Και όλα αυτά τα χρόνια έκανα νομίζω ,πολλά όπου κι αν μου ζητήθηκε …

Αν θα πάνε όλα καλά ?
Θα πάνε γιατί δεν αφήνω κανένα άλλον περιθώριο σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη να μου “τριβελισει” το μυαλό ..

Και κυρίως γιατί πίσω με περιμένει η Γαβριέλα ,η οποία έχει ακόμη πολλά να με διδάξει για την ζωή ….

Είχα την χαρά και την ευτυχία να με κυνηγάει για τις προληπτικές μου εξετάσεις τα τελευταία χρόνια η Aikaterini Andrianaki ,τόσο επίμονα που πολλές φορές με θύμωνε αλλά σήμερα την ευγνωμονώ γιατί είχα να δείξω στους γιατρούς μου το ιστορικό μου και έτσι να τους βοηθήσω .

Εχω την χαρά να έχω φίλη την Sofia Stagkouraki που μου τα είπε ξεκάθαρα και ουσιαστικά από την αρχή χωρίς να μου αφήνει “παράθυρο” αμφιβολίας.

Έχω την πολύ καλή στιγμή που εγκαίρως το ανακάλυψα στην εξέταση μαζί με τον γυναικολόγο μου Stavros Sifakis που πάντα με εκπλήσσει όχι μόνο για το επιστημονικό του υπόβαθρο αλλά και για το πόσο νοιάζεται κάθε μία από τις γυναίκες που τον εμπιστεύονται .

Έχω ζήσει την πιο ανθρώπινη βιοψία χάρη στον Κωνσταντίνος Χλαπουτάκης και τον Ηλία Σανίδα που με ηρεμία και ψυχραιμία με καθοδήγησαν έως εδώ σήμερα.

Έχω την πιο cool ογκολόγο -κοσμημα για την επιστήμη της Zenia Saridaki η οποία περνάει μαζί μου ώρες ατελείωτες απαντωτας στα “γιατί” και τα “πως” ξανά και ξανά ..

Κι έχω φίλους. ..
Καλους!
Κι οικογένεια ….

Που ξενυχτάνε ,κρατάνε συντροφιά ,δίνουν ελπίδα, κλείνουν ραντεβού ,κάνουν όσο μπορούν την ζωή μου πιο εύκολη διώχνοντας σύννεφα και με περιμένουν για όλα τα υπόλοιπα καλοκαίρια της ζωής μου …

Θα σας κρατω ενήμερους ,κυρίως γιατί σκέφτομαι πως εάν έστω και μια γυναίκα βρει κοινά στοιχεία στα λόγια μου θα της έχω κάνει καλό …
Κι εδώ είμαστε για το καλό ….

Ps : Μην μου λέτε για μια ξαδέρφη σας που έχει περάσει το ίδιο γιατί ξυπνάτε τον χειρότερο μου έαυτο που ευτυχώς αγαπώ εξίσου!» γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό και ευχαριστεί ονομαστικά φίλους και συναδέλφους που έχουν σταθεί στο πλευρό της.

Μάλιστα, κλείνει την συγκλονιστική ανάρτηση γράφοντας :

«I will be back soon
Τα αδυνατά παρά τοις ανθρώποις.
Δυνατά παρά τω θεώ»

newsbreak.gr

Τα πιο σημαντικά