Σήκωσαν τον επιτάφιο οι γυναίκες στον Άγιο Δημήτριο Σύρου

24 Απριλίου, 2022 6:04 ΜΜ
More videos

Από τα χέρια των ανδρών στα χέρια αποκλειστικά των γυναικών μεταφέρθηκε ο επιτάφιος του Αγίου Δημητρίου σήμερα μετά την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου.

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Δημητρίου (όπως και σε όλους τους ναούς εκτός Ερμούπολης) η ιερά Ακολουθία από τους συνεφημέριους του ιερού ναού Αγίου Νικολάου αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Φραγκογιάννη και π. Λουκά Βασάλο, τηρουμένων του πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η έξοδος και η περιφορά του επιταφίου, αρχικά δια ανδρικών χειρών και στη συνέχεια συνέχεια αποκλειστικά και μόνο γυναικείων, κατέρριψε ένα σχεδόν ανδρικό προνόμιο, προκαλώντας τα πλέον ευμενή σχόλια.

Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες ευνόησαν την αθρόα προσέλευση πιστών στους ναούς για προσκύνημα και ιδιαίτερα στους εκτός Ερμούπολης, με την Ακολουθία των επιταφίων να ξεκινάει στις 4 το απόγευμα.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και οι Ακολουθίες της ημέρας θα κορυφωθούν το βράδυ, με την περιφορά των επιταφίων και την συνάντηση των τριών (Μεταμορφώσεως, Αγίου Νικολάου και Κοιμήσεως) στην πλατεία Μιαούλη γύρω στις 10.30 το βράδυ, ενώ θα έχει προηγηθεί η περιφορά και η διέλευση δια μέσου της πλατείας του καθολικού επιταφίου του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

Πηγή: logotypos.gr