Η σικ κυρία Μακρόν που παντρεύτηκε τον μαθητή της και πάει για Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

23 Απριλίου, 2017 1:54 ΠΜ
More videos

H Μπριζίτ Τρονιό, σύζυγος του υποψηφίου για την Προεδρία της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν που είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές με το κόμμα En Marche, θα μπορούσε να είναι η επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Η κοινή ζωή του 39χρονου Μακρόν με την 56χρονη Tρονιό, μετρά 10 χρόνια, αφού το 2007 επισημοποίησαν τη σχέση τους.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια του γάλλου υποψήφιου, σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο στην Amiens της βόρειας Γαλλίας. Εκεί συνάντησε την γοητευτική καθηγήτρια γαλλικών αλλά και ηθοποιό Μπριζίτ Τρονιέ.

Όσοι τους γνωρίζουν από κοντά κάνουν λόγο για έναν έρωτα με την πρώτη ματιά. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ένας παλιός συμμαθητής του Μακρόν, οι δυο τους συνήθιζαν να συνομιλούν για ώρες, ενώ μέσα στην τάξη, η καθηγήτρια συνήθιζε να απαγγέλλει το έργο του Μακρόν καθώς «ήταν πολύ γοητευμένη με τις ικανότητές του στην γραφή».

Όταν ο υποψήφιος πρόεδρος μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 18 ετών, η καθηγήτριά του τον ακολούθησε. «Ό, τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ» της είχε πει ο Εμανουέλ Μακρόν όταν ήταν 17 ετών.

Τα 24 χρόνια που τους χωρίζουν δεν φαίνεται να στάθηκαν εμπόδιο στην σχέση τους. Η Τρονιό έβαλε την καριέρα της στην άκρη για να βοηθήσει τον σύζυγό της στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και ο ίδιος την θεωρεί αξιόπιστο σύμβουλο.

«Ξοδεύει όλο το χρόνο δίπλα του, διαβάζει και ακούει όλα όσα λέγονται γι ‘αυτόν, την ρωτάει και παίρνει τις συμβουλές της» γράφει το Paris Match.

Στη ζωή της πριν τον Μακρόν, η Τρονιό υπήρξε παντρεμένη με τρία παιδιά, τα οποία τώρα εργάζονται ως μηχανικός, καρδιολόγος και δικηγόρος αντίστοιχα, ενώ έχει και έξι εγγόνια.