Η σικ κυρία Μακρόν που παντρεύτηκε τον μαθητή της και έγινε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

7 Σεπτεμβρίου, 20179:20 ΠΜ

Λατρεύει το πιάνο και την όπερα, έγινε θετός παππούς από την ηλικία των 36 ετών.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια του γάλλου Προέδρου, σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο στην Amiens της βόρειας Γαλλίας. Εκεί συνάντησε την γοητευτική καθηγήτρια γαλλικών αλλά και ηθοποιό Μπριζίτ Τρονιέ.

Πρώην υπουργός Οικονομίας στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι όλο εκπλήξεις. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, αποφοίτησε με άριστα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ) από όπου έχει περάσει όλη σχεδόν η γαλλική πολιτική ελίτ και ερωτεύθηκε σε ηλικία 17 ετών την Μπριζίτ Τρονιέ, την καθηγήτριά του όταν εκείνος ήταν 15 ετών.

Ο Μακρόν μικρός με την Μπριζίτ μετά από μια σχολική παράσταση το 1993

Η σχέση τους όμως ξεκίνησε -πλατωνικά αρχικά- λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Μακρόν ήταν 18 ετών. Η Μπριζίτ, που είναι 25 χρόνια μεγαλύτερή του, τότε ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών και τότε ήταν παντρεμένη.

Όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο Paris Match, τότε ο νεαρός Εμανουέλ της είχε πει: «Ό,τι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ»!

Ενώ ο Μακρόν είχε μετακομίσει στο Παρίσι, οι δυο τους συνέχισαν τις επαφές, μιλούσαν ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο και τελικά, οι αντιστάσεις της κάμφθηκαν, χώρισε τον άντρα της και μετακόμισε στην πρωτεύουσα για να είναι με τον νεαρό Μανουέλ που της είχε κλέψει την καρδιά.

Ο Μακρόν την παντρεύτηκε όντως το 2007 και έγινε έτσι… θετός παππούς στα εγγόνια της.

«Είναι άνθρωπος αυθεντικός και δημιουργικός», έχει πει για αυτόν ο Ολάντ. «Αν θέλουμε κάποιον που γνωρίζει καλά από οικονομία, που είναι υπέρμαχος των πολιτικών ενίσχυσης της προσφοράς, που χαίρει της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών και ενσαρκώνει τη νέα γενιά, τότε δεν βλέπω άλλον από τον Μακρόν».

Όσοι τους γνωρίζουν από κοντά κάνουν λόγο για έναν έρωτα με την πρώτη ματιά. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ένας παλιός συμμαθητής του Μακρόν, οι δυο τους συνήθιζαν να συνομιλούν για ώρες, ενώ μέσα στην τάξη, η καθηγήτρια συνήθιζε να απαγγέλλει το έργο του Μακρόν καθώς «ήταν πολύ γοητευμένη με τις ικανότητές του στην γραφή».

Με τα λόγια αυτά, ο επιτελάρχης του Ολάντ Ζαν-Πιερ Ζουαγέ, εκ των στενότερων συνεργατών του Γάλλου προέδρου, φέρεται να τον έπεισε να επιλέξει ως διάδοχο του καρατομηθέντος Αρνό Μοντεμπούρ στο πηδάλιο του υπουργείου Οικονομίας. Ο Μακρόν ήταν κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ από την εκλογή του τελευταίου στην προεδρία τον Μάιο του 2012 έως τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μακρόν, «Μανού» για τους γνωστούς και φίλους,είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας. Είναι ένας διακριτικός άνθρωπος, υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων ο οποίος άφησε πίσω του μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στην επενδυτική τραπεζική και στην Rothschild για να κατέλθει στην πολιτική. Η γαλλική εφημερίδα “Liberation” υπενθυμίζει ότι ο Μακρόν θεωρείται μέρος της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της Γαλλίας και της δεξιάς στροφής της στις αρχές του έτους, αφού ήταν ο “αρχιτέκτονας” του γνωστού «Συμφώνου υπευθυνότητας», δηλαδή των φοροαπαλλαγών ύψους 40 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος στις επιχειρήσεις σε ορίζοντα τριετίας. Ως οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ είχε ρόλο-κλειδί σε σημαντικές οικονομικές συμφωνίες, όπως στην εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα της Alstom από την General Electric.

Όταν ο πρόεδρος Μακρόν μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 18 ετών, η καθηγήτριά του τον ακολούθησε. «Ό, τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ» της είχε πει ο Εμανουέλ Μακρόν όταν ήταν 17 ετών.

Με την σύζυγό του Μπριζίτ έχουν μία τρυφερή σχέση. O Μακρόν την φιλά στο στόμα δημοσίως και της πιάνει το χέρι σαν είναι ένα ζευγαράκι που ζει ανενόχλητο τον παράφορο έρωτά του. Ο Μακρόν παντρεύτηκε την Μπριζίτ το 2007 στην αμμουδερή παραλία της Le Touquet (βόρεια Γαλλία). Από τότε είναι αχώριστοι, ενώ καθώς η Μπριζίτ έχει τρία ενήλικα παιδιά, ο Μακρόν έχει αποκτήσει έξι εγγόνια από τα παιδιά της γυναίκας του!

Με την οικογένειά του απολαμβάνει όλα τα Σαββατοκύριακα στη βίλα του, στην περιοχή της “Le Touquet” στη βόρεια Γαλλία. Τα γαλλικά μμε εξάλλου τον έχουν βαπτίσει και “Μότσαρτ του Ελιζέ”, σχολιάζοντας την μεγάλη αγάπη του για το πιάνο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News