Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΣυγκλονιστικό βίντεο δείχνει πεντάχρονο παιδάκι να εκπαιδεύεται από τους τζιχαντιστές!

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πεντάχρονο παιδάκι να εκπαιδεύεται από τους τζιχαντιστές!

Το ξανθό αγόρι δείχνει ιδιαίτερη άνεση με το όπλο και μάλιστα χαμογελά σα να είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους του

Ένα ξανθό παιδάκι που όπως φαίνεται δεν είναι καλά καλά πέντε ετών, τρέχει στους δρόμους της Συρίας κραδαίνοντας ένα περίστροφο. Προσποιούμενο ότι αποφεύγει εχθρικά πυρά, το παιδάκι θα μπορούσε να παίζει με τους φίλους του κλέφτες και στυνόμους.

Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ. Το παιδάκι, που δείχνει ξένο σε σχέση με το πώς μοιάζουν οι γύρω του, είναι ένα ακόμη στρατευμένο μέλος του Ισλαμικού Κράτους που εκπαιδεύεται στη μάχη από τζιχαντιστές. Φορώντας φόρμες και ένα φούτερ δείχνει ενθουσιασμένο με την εκπαίδευσή του και φαίνεται σε κάποιοσ ημείο να σταματά και να οπλίζει το όπλο με άνεση.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ακτιβιστική οργάνωση «Raqqa is Being Slaughtered Silently» και δείχνει το μέγεθος της φρικαλεότητας και της βίας που προωθεί το ΙΚ.

«Αυτό το βίντεο αποτελεί ακόμη μια απόδειξη του τι είναι αποφασισμένο να κάνει το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να κρατήσει τα ηνία της περιοχής. Στρατολογεί ακόμη και παιδιά τόσο μικρής ηλικίας. Οι εικόνες αυτές είναι άκρως ανησυχητικές γιατί δείχνει ότι το κληροδότημα των τζιχαντιστών θα είναι μακροχρόνιο, ακόμη κι αν καταρρεύσουν αύριο», ανέφερε εκπρόσωπος του Think Tank.Τα πιο σημαντικά