Το συγκλονιστικό σπίτι του Ερνεστ Χέμινγουεϊ στην Κούβα.

12 Δεκεμβρίου, 2016 1:01 ΠΜ
More videos

Μετά τον τρίτο του γάμο, ο Χέμινγουεϊ εγκαταστάθηκε στην Κούβα, στην βίλα Finca Vigia, κοντά στην Αβάνα. Το συγκεκριμένο σπίτι, αποτέλεσε το πρώτο που αγόρασε ο ίδιος ο Χέμινγουεϊ, έναντι 18.500 δολαρίων.

Στο σπίτι αυτό ολοκλήρωσε το μυθιστόρημα του «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», τον Ιούλιο του 1940, το οποίο αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του Χέμινγουεϊ και όταν εκδόθηκε είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ έλαβε και πολύ θετικές κριτικές.

Η παραμονή, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, του Αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ στην Αβάνα, αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο για τους οπαδούς του έργου του, στο νησί και σε όλο τον κόσμο.

Το σπίτι του στη Finca Vigia, τα μέρη όπου άφησε ίχνη, όπως το μπαρ και εστιατόριο Floridita, όπου συνήθιζε να απολαμβάνει τα daiquiri του και τα τουρνουά αλιείας που πραγματοποιούταν στο βόρειο Cojimar, όλα διαφυλάσσουν την διαδρομή του μέσα από την Κούβα.

Το σπίτι μέχρι σήμερα δεν έχει πειραχτεί καθόλου, έχει μετατραπεί σε μουσείο και είναι ακριβώς το ίδιο περιβάλλον, όπου ο συγγραφέας έζησε και έγραψε επτά βιβλία του.

Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν το 2001 να συνεργαστούν, για τη διατήρηση των χειρογράφων και των αντικειμένων του συγγραφέα που βρίσκονται στο μουσείο Finca Vigia, το σπίτι σε απόσταση 25 χλμ. από την Αβάνα, όπου έζησε ο Χέμινγουεϊ από το 1939 μέχρι του θάνατο το 1961.

The swimming pool at the Finca Vigia . Finca Vigia was the home of Hernest Hemingway in the suburb of the Havana, Cuba. Now the Finca Vigia is a museum

Δείτε το βίντεο

[hemingwaycuba] [tripadvisor] [wikipedia]

Ακολουθήστε μας στο facebook: