Η «συγκλονιστική» φωτογραφία από το Χαλέπι, που δεν είναι από το Χαλέπι.

20 Δεκεμβρίου, 2016 6:13 ΠΜ
More videos

Από το προφίλ του Mihalis Panayiotakis στο Facebook

Η παρακάτω “συγκλονιστική” φωτογραφία ή τμήμα της, που κυκλοφορεί ευρέως ως τελευταία εικόνα από το Χαλέπι:

1. Δεν είναι από το Χαλέπι,

2, Είναι του Γενάρη – Φλεβάρη του 2014

3. Είναι από τον μαρτυρικό παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό. Μεγάλο μέρος των κατοίκων του οποίου έγιναν και πάλι πρόσφυγές για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς και από τον ΙΣΙΣ. Όπως συνέβη και στους άλλους παλαιστινιακούς καταυλισμούς στη Συρία.

4. Δεν είναι φώτοσοπ παρότι αρχικά (http://thelede.blogs.nytimes.com/…/u-n-denies-altering-ima…/) κάποιοι το είχαν ισχυριστεί, δείτε άλλωστε ανάλογη σκηνή σε αυτό το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=PLp_2QU1nmY

5. Είναι από μοίρασμα τροφής από διεθνείς οργανισμούς μετά από αποκλεισμό και πείνα στον καταυλισμό. Μια κατάσταση που είναι πλέον ημιμόνιμη, αν και έχουν μείνει ελάχιστοι από τους 200 χιλιάδες κατοίκους που είχε αρχικά η περιοχή

6. Ήταν κεντρική εικόνα της καμπάνιας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Γιαρμούκ οι υπηρεσίες του ΟΗΕ (https://www.unrwa.org/let-us-through)

7. Άρα επαναλαμβάνω δεν είναι από το επίσης μαρτυρικό Χαλέπι, ούτε πρόσφατη, αλλά από το είδος της καταστροφής που οδήγησε ένα χρόνο μετά στην μαζική φυγή προσφύγων που είδαμε και στην Ελλάδα.

Μια αναζήτηση για τα πάθη του Γιαρμούκ, αλλά και της προσεκτικής στάσης των σοβαρών Παλαιστινιακών οργανώσεων, θα ήταν μακράν πιο διδακτική και ουσιαστική για το θέατρο θηριωδίας από όλες τις πλευρές στη Συρία, από οτιδήποτε το ποδοσφαιρικού οπαδισμού διαβάζετε σήμερα:

Μάχες για τον έλεγχο του καταυλισμού από τον FSA με παλαιστίνιους απέναντι αλλά και μαζί με τον FSA, βομβαρδισμός και αποκλεισμός από τον Άσαντ, εισβολή και κτηνωδίες του ΙΣΙΣ με τις πλάτες της Αλ Νούσρα και μάχες με το PFLP, το PFLP-GC, και την Φατάχ. Η παρουσία του ΙΣΙΣ και της Αl Νούσρα (Αλ Κάιντα για να καταλαβαινόμαστε) παραμένει μέχρι σήμερα, όπως και η αντιπαλότητα της Φατάχ και του PFLP εναντίον των τζιχαντιστών.Ακολουθήστε μας στο facebook: