Συγκλονιστικά βίντεο από ιπτάμενη κάμερα που κατέγραψε την καταστροφή στην Συρία.

3 Φεβρουαρίου, 2016 10:28 ΜΜ
More videos

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν στην Χομς, ωστόσο, πλέον είναι μια πόλη νεκρή

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη Συρία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και καταγράφει τα καταστροφικά αποτελέσματα του εμφυλίου πολέμου στην Χομς, μια πόλη που ήταν κάποτε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο και η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, μετά το Χαλέπι και την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Μέσα σε πέντε χρόνια, η Χομς, μια πόλη που έσφυζε από ζωή, μετατράπηκε σε ένα «βουνό» από συντρίμμια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν στην Χομς, ωστόσο, πλέον είναι μια πόλη νεκρή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από drone της ομάδας «Russia Works».

Χιλιάδες από τους κατοίκους της Χομς σκοτώθηκαν στις μάχες και στους βομβαρδισμούς, ενώ άλλοι έφυγαν από την πόλη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε άλλα μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Χομς ήταν Σουνίτες Μουσουλμάνοι, ομιλούντες την αραβική γλώσσα, ενώ υπήρχε και μια δυναμική μειοψηφία Χριστιανών Ορθοδόξων.

Στην πόλη υπήρχε επίσης ένας σημαντικός αριθμός ιστορικών χριστιανικών ναών, εκκλησιών και μουσουλμανικών τεμένων, ενώ κοντά στην Χομς βρισκόταν και το φρούριο του Κρακ, το ονομαστό φρούριο της εποχής των Σταυροφοριών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Δείτε τα βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: