Το συγκινητικό μήνυμα του Στήβεν Χώκινγκ για όσους πάσχουν από κατάθλιψη μας αφορά όλους

9 Ιανουαρίου, 20173:19 ΜΜ

Ο παγκοσμίου φήμης φυσικός Στήβεν Χώκινγκ στην τελευταία του διάλεξη άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα με το λαμπρό μυαλό του.

Με ένα σχεδόν ποιητικό τρόπο κατάφερε να δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη.

Ο κ. Χώκινγκ συνέκρινε τον σκοτεινές ημέρες της κατάθλιψης με τις μαύρες τρύπες: δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινές μοιάζουν, υπάρχει πάντοτε τρόπος διαφυγής.

Ειδικότερα είπε:

«Το μήνυμα αυτής εδώ της διάλεξης είναι ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι τόσο μαύρες όσο φαντάζουν. Δεν πρόκειται για αιώνιες φυλακές, όπως νομίζαμε κάποτε. Αντικείμενα μπορούν να βγουν από αυτές ακόμη και να αναδυθούν σε άλλα σύμπαντα. Επομένως, εάν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε μία μαύρη τρύπα, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια γιατί υπάρχει έξοδος διαφυγής».

Τα λόγια αυτά του Στήβεν Χώκινγκ άκουσαν 400 άτομα το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Ιανουαρίου στο Royal Institute στο Λονδίνο ως μέρος της διάλεξης Reith.

O Χώκινγκ έδωσε αυτό το μήνυμα μία ημέρα προτού, σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου, κλείσει τα 74 χρόνια ζωής. Ο ίδιος διεγνώσθη με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση πίσω στα 1963 με τις πιθανότητες για ζωή να μην ξεπερνούν τα δύο έτη.

Η ομιλία του αυτή επρόκειτο να διεξαχθεί τον περασμένο Νοέμβριο αλλά ανεβλήθη για τις αρχές Ιανουαρίου για λόγους υγείας.

Όσοι είστε τυχεροί και έχετε συνδρομή στο BBC4 μπορείτε να απολαύσετε τα λόγια του στις 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

[FL SCIENCE] [Daily Mail] [huffpost]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News