Συγκινήθηκε όλος ο πλανήτης από τον θάνατο της 17χρονης με το σώμα 104χρονης γυναίκας

5 Απριλίου, 2015 9:29 ΜΜ
More videos

Σε ηλικία μόλις 17 ετών έφυγε από τη ζωή η γενναία έφηβη Hayley Okines, η οποία υπέφερε από προγηρία, μια ασθένεια ενδοκρινολογικής αιτιολογίας που προσβάλλει το δέρμα των παιδιών και το κάνει όμοιο μ΄ αυτό των γερόντων.

Το σώμα της Hayley γερνούσε οκτώ φορές περισσότερο από την πραγματική ηλικία του. Στα 17 χρόνια της ζωής της το σώμα της ήταν όμοια με μιας γυναίκας 104 ετών.

Η Hayley λάτρευε τη ζωή, ήταν πρόσχαρη, αισιόδοξη και θαρραλέα. Πριν από τρία χρόνια κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο ‘Old Before my Time’ (σ.σ. Γέρασα πριν την ώρα μου). Επίσης γυρίστηκε και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.
image

image

Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν μόλις 50 γνωστά περιστατικά προγηρίας από τα οποία τα 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα δεκάχρονο παιδί με προγηρία θα έχει όλα τα συμπτώματα στην υγεία του που συναντιόνται σε έναν 80χρονο, όπως για παράδειγμα αρθριτικά και καρδιολογικά προβλήματα, αλλά το μυαλό του θα είναι όπως οποιουδήποτε άλλου 10χρονου παιδιού.

Οι ασθενείς με προγηρία πεθαίνουν συνήθως στην ηλικία των 13 ετών. Ωστόσο, η Hayley κατάφερε να ζήσει ακόμα 4 χρόνια. Το βράδυ της Πέμπτης η μητέρα της έγραψε στο Facebook: «Το μωράκι μου έφυγε για κάπου καλύτερα. Εξέπνευσε στα χέρια μου στις 21.39″».

image

mirror a.v.
Ακολουθήστε μας στο facebook: