Σήφης Βαλυράκης: Αυτό είναι το σκάφος του – Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο που βρέθηκε νεκρός

24 Ιανουαρίου, 2021 11:03 ΜΜ
More videos

Η σορός του νεκρού φέρει τραύματα που πιθανόν να προήλθαν από χτύπημα προπέλας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου όμως θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του zarpanews.gr δείχνουν το σημείο όπου εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης, αλλά και το σκάφος με το οποίο βγήκε στη θάλασσα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, στο σκάφος υπάρχει εξοπλισμός ψαρέματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι, όταν βρέθηκε, το σκάφος είχε τη μηχανή σε λειτουργία, αλλά έκανε κυκλικές κινήσεις γύρω από το ίδιο σημείο.

Θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο ο Σήφης Βαλυράκης να έπεσε από το σκάφος, ενδεχομένως επειδή ένιωσε αδιαθεσία ή λιποθύμησε, ενώ το σκάφος συνέχισε να κινείται. Εξαιτίας αυτού, οι έρευνες αρχικά είχαν εντοπιστεί σε σημείο αρκετά μακριά από εκείνο που βρέθηκε τελικά.

Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν επίσης ότι η σορός του νεκρού φέρει τραύματα που πιθανόν να προήλθαν από χτύπημα προπέλας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου όμως θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ο εντοπισμός έγινε από ομάδα διάσωσης που ερευνούσε το σημείο, δέκα περίπου μέτρα μακριά από την ακτή του μικρού αυτού νησιού, που ονομάζεται και Πεζονήσι από τους ντόπιους.

Νωρίτερα, νοτιοανατολικά της νησίδας Αγία Τριάδα, είχε βρεθεί το φουσκωτό σκάφος με το οποίο ο Χανιώτης πολιτικός είχε βγει από το μεσημέρι στη θάλασσα.

Το σκάφος από περίπου τις 13:30 της Κυριακής είχαν δει πολίτες να βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ίδιο σημείο και να κάνει κύκλους, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν, ενώ νωρίτερα, κάποιοι άλλοι είχαν δει το σκάφος και έναν άνδρα με στολή δύτη, που πλέον είναι δεδομένο πως ήταν ο Σήφης Βαλυράκης.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε εξοχικό στην Ερέτρια. Όταν καθυστέρησε πολύ να επιστρέψει από την έξοδό του στη θάλασσα, η οικογένειά του ειδοποίησε τις αρχές.

Ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού, δύο περιπολικά σκάφη  και δύο αλιευτικά συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χανιώτη πρώην υπουργού, όπως επίσης το ΕΣΔΔΕ (Εθελοντικό σώμα δασοπροστασίας διάσωσης Εύβοιας) και η SAR 312 (Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας) από το Αλιβέρι.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο του zarpanews.gr φαίνεται το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός:

πηγή: zarpanews.gr
Ακολουθήστε μας στο facebook: