Σιαμαία μωρά επιβιώνουν μετά τον διαχωρισμό τους, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες.

9 Οκτωβρίου, 2015 4:41 ΜΜ
More videos

Όταν η Shellie Tucker ήταν 20 εβδομάδων έγκυος έμαθε, προς έκπληξή της, ότι περιμένει δίδυμα. Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη έκπληξη που την περίμενε.

Τα δίδυμα που περίμενε ήταν κολλημένα στον θώρακα, το διάφραγμα, το συκώτι και την μεμβράνη που περιβάλλει την καρδιά. Οι γιατροί φοβούμενοι ότι τα μικρά κοριτσάκια δεν θα επιβιώσουν, πρότειναν στην έγκυο γυναίκα να κάνει έκτρωση.

Σύμφωνα με το CNN, “ το ποσοστό επιβίωσης των σιαμαίων διδύμων κυμαίνεται μεταξύ 5% και 25%, ενώ το 75% τέτοιων χειρουργικών επεμβάσεων έχουν ως αποτέλεσμα να επιβιώσει μόνο το ένα από τα δυο μωρά”.

“Και οι δυο συμφωνήσαμε ότι δεν θα ήταν δίκαιο να μην τους δώσουμε μια ευκαιρία”, δήλωσε ο Greg Tucker. Έτσι, η Lauren αποφάσισε να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της.

Η Shellie γέννησε με καισαρική δυο κοριτσάκια, την Amelia και την Allison Tucker. Και εδώ ξεκινάει το ταξίδι των δυο μικρών κοριτσιών.

Δείτε παρακάτω την υπόλοιπη ιστορία.

Screen-Shot-2015-10-07-at-11.31.27-AM-600x326

Το 2012, όταν η Shellie ήταν 20 εβδομάδων έμαθε ότι περίμενε δίδυμα και μάλιστα σιαμαία. “Όταν οι γιατροί μου είπαν ότι περιμένω δίδυμα συγκινήθηκα”. “Όταν μου ανακοίνωσαν ότι είναι σιαμαία η καρδιά μου ράγισε”, δήλωσε το δίκτυο ABC News. Οι γιατροί μου πρότειναν να τερματίσω την εγκυμοσύνη μου.

Ο γιατρός, που ειδικεύεται στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, μου είπε ότι δεν θα αντέξουν τον διαχωρισμό. Με συμβούλεψε να κάνω έκτρωση.

“Όσο μου μιλούσε ο γιατρός, ένιωθα τα κοριτσάκια μου να κουνιούνται μέσα στην κοιλιά μου και ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω έκτρωση”, είπε η Shellie.

Screen-Shot-2015-10-07-at-11.29.24-AM-600x350

Η Shellie αποφάσισε να γεννήσει τα κοριτσάκια της. Αφού, πήρε μια δεύτερη άποψη από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, αποφασίστηκε ότι τα μικρά θα μπορούσαν να επιβιώσουν από τον διαχωρισμό.

Όταν η γυναίκα γέννησε και είδε τα δυο κοριτσάκια της εκστασιάστηκε.

“Αμέσως κατάλαβα πόσο όμορφες είναι. Κρατούσαν το δάχτυλό μου και έκλαιγαν. Ήξερα ότι είχα πάρει την σωστή απόφαση”, δήλωσε.

Screen-Shot-2015-10-07-at-11.30.32-AM

9 μήνες αργότερα έκαναν την εγχείρηση διαχωρισμού, η οποία διήρκεσε 7 ώρες και έλαβαν μέρος 40 γιατροί. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία.

Screen-Shot-2015-10-07-at-11.33.52-AM-600x369

“Όταν μου ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής, έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου”, δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών, Greg Tucker.
Δείτε πως είναι τώρα τα 2 ετών κοριτσάκια, στο παρακάτω βίντεο!

Ακολουθήστε μας στο facebook: