Σέρρες: «Του χρωστάω τη ζωή μου», λέει ο παππούς που σώθηκε μαζί με την εγγονή του από αστυνομικό

1 Μαΐου, 202312:22 ΠΜ

«Ο Θεός να τον έχει καλά, αυτόν και την οικογένειά του» σημείωσε ο 69χρονος

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ., που έσωσε τη ζωή τη δική του και της εγγονής του είπε 69χρονος στις Σέρρες.

Ο 69χρονος που περνώντας με την 3χρονη εγγονή του με μοτοποδήλατο από έναν χείμαρρο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με κίνδυνο τη ζωή τους, βρήκαν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με αυτοθυσία έπεσε στα νερά και τους έβγαλε έξω.
«Μου μιλούσε η μικρή και καθώς περνούσαμε από εκεί βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη και βρεθήκαμε στο νερό. Άρχισα να φωνάζω “βοήθεια” και ευτυχώς περνούσαν από το σημείο οι αστυνομικοί κι ένας από αυτούς έπεσε και μας έσωσε» υπογράμμισε ο 69χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να τον έχει καλά, αυτόν και την οικογένειά του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, του χρωστάω τη ζωή μου. Είμαστε καλά κι εγώ και η εγγονή μου. Θα προσπαθήσω την Πρωτομαγιά να τον βρω και να τον ευχαριστήσω από κοντά».

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού

«Ξαφνικά ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια”. Σταμάτησα τη μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα και βούτηξα μέσα» είπε ο αστυνομικός μιλώντας στον Alpha.

«Προσπάθησα σε πρώτη φάση να βγάλω το μωρό, που έκλαιγε εκείνη την ώρα πάρα πολύ, ήταν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα, το τράβηξα από την κουκούλα, το έβγαλα το πήγα σε έναν συνάδελφο και κατευθείαν ξαναγύρισα για να προσπαθήσω να βγάλω και τον παππού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παππούς και εγγονή παρελήφθησαν από την οικογένειά τους και είναι καλά στην υγεία τους.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News