Σέρρες: Σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε 56χρονο που πυροβόλησε σκύλο

25 Σεπτεμβρίου, 2015 5:32 ΠΜ
More videos

Στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγητικό όπλο ένα τσοπανόσκυλο, προχώρησε η αστυνομία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το πρωί σε αγροτική περιοχή των Σερρών.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Νέας Ζίχνης, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε νόμιμη άδεια για το κυνηγητικό όπλο.

Με εντολή εισαγγελέα, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Το άτυχο τετράποδο ανήκε σε 54χρονο κτηνοτρόφο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται από την Αστυνομία ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Όπως τονίζεται σ
ε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: