Σέρρες: Η απόδειξη στο βενζινάδικο τον έκανε έξαλλο- Πλήρωσε επιπλέον 8 λίτρα diesel από όσα χωρούσε το ρεζερβουάρ

4 Σεπτεμβρίου, 202112:11 ΜΜ

Χάος φαίνεται ότι εξακολουθεί να επικρατεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων με τους καταναλωτές να εμφανίζονται απροστάτευτοι έναντι των κυκλωμάτων που είτε νοθεύουν είτε κλέβουν στην αντλία την ποσότητα των καυσίμων.

Τελευταίο κρούσμα, σύμφωνα με το Newsauto.gr, αποτελεί ένας ιδιώτης καταναλωτής στην περιοχή των Σερρών όπου σταμάτησε να φουλάρει το αυτοκίνητό του σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων μόλις άναψε η ένδειξη της ρεζέρβας αλλά τελικά διαπίστωσε ότι όχι μόνο κλέβει η αντλία αλλά και η ποιότητα του καυσίμου δεν ήταν εκείνη που έπρεπε.

Ειδικότερα ο ιδιώτης καταναλωτής επισκέφθηκε το πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Σερρών ώστε να το γεμίσει καθώς μόλις είχε ανάψει η ένδειξη της ρεζέρβας που σημαίνει ότι υπήρχαν περίπου 8 λίτρα μέσα στην δεξαμενή καυσίμου όπως ορίζει και ο κατασκευαστής.

Ο υπάλληλος γεμίζει με καύσιμο το αυτοκίνητο και μου λέει το ποσό της πληρωμής σύμφωνα με το οποίο είχε βάλει 58,87 λίτρα στην δεξαμενή καυσίμου.

Ο κάτοχος του οχήματος διαμαρτυρήθηκε αρχικά στον υπάλληλο ότι αποκλείεται να έχουν τοποθετηθεί τόσα λίτρα στο όχημά του καθώς μόλις είχε ανάψει η ένδειξη της ρεζέρβας η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχει χωρητικότητα 8 λίτρα σε σύνολο 60 λίτρων που είναι όλη η χωρητικότητα της δεξαμενής.

Ο υπάλληλος αποκρίθηκε ότι: «Τόσα μπήκαν, τι να σας πω, δεν ξέρω» και ο ιδιοκτήτης του οχήματος έφυγε πληρώνοντας την υπερβολική ποσότητα καυσίμων που φαίνεται ότι έβαλε στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Στις επόμενες 5 ημέρες που κινήθηκα με το αυτοκίνητο – έως το επόμενο φουλάρισμα – μόνο σε εθνική οδό (όχι σε πόλη), σε δρομολόγια Σέρρες – Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα τα παρακάτω (πλην της αδικαιολόγητης ποσότητας καυσίμου που ισχυρίστηκε ότι έβαλε στο πρατήριο καυσίμων η υπάλληλος):

Α) Δεν απέδιδε καθόλου το αυτοκίνητο, δεν πήγαινε βήμα κοινώς.

Β) Δεν λειτουργούσε το Start-Stop στο αυτοκίνητο και ακούγονταν το σύστημα αναγέννησης φίλτρου σωματιδίων (DPF Regeneration) να δουλεύει διαρκώς.

Γ) Υπήρξε αύξηση στην μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου κατά 10% σε σχέση με τις κινήσεις μου τις προηγούμενες φορές, στα ίδια δρομολόγια και με τον ίδιο ρυθμό.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News