Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΣέρρες: Η 17χρονη Ηλιάνα πήρε πλήρη υποτροφία για πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και...

Σέρρες: Η 17χρονη Ηλιάνα πήρε πλήρη υποτροφία για πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και έχει κάθε λόγο να χαμογελά

Η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου από τις Σέρρες, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, έχει κάθε λόγο να χαμογελά και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς οι σημαντικές της αθλητικές επιδόσεις της εξασφάλισαν πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

triantafillou jer

Η αθλήτρια μας αποδέχθηκε την πρόταση και πλέον μετρά αντίστροφα για να διεκδικήσει το όνειρό της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ακολουθώντας τα χνάρια της Κατερίνας Στεφανίδη.

Υπεύθυνος του προγράμματος στίβου του Πανεπιστημίου είναι ο Ελληνοκύπριος Πέτρος Κυπριανού και είναι αυτός που πρότεινε την αθλήτρια από την Κερκίνη στην διοίκηση του Ιλινοις για υποτροφία.

Η Ηλιάνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ, το περασμένο καλοκαίρι  και το άλμα της στα 4.30μ πριν από δύο εβδομάδες, απέδειξε τις δυνατότητες και την προοπτική να ανέβει ψηλότερα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αγωνίζεται στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα (NCAA) και θα προετοιμάζεται για την μετέπειτα καριέρα της.

Σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο προπονητή (ο οποίος θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη 2-4 Φεβρουαρίου), του Ιλινόις η Ηλιάνα Τριανταφύλλου θα ενταχθεί στην ομάδα αρχές του φετινού καλοκαιριού, μόλις ολοκληρώσει τη φοίτησή της στο Λύκειο.

Τα πιο σημαντικά