Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή κατσίκα έπειτα από 47 ημέρες

28 Μαρτίου, 20232:01 ΠΜ
More videos

Το τριώροφο κτίριο στην περιοχή Ακσαλί του Καχρανμαράς, όπου ζούσε ο Αχμέντ Χαντί Τιντικοζάν με τη σύζυγό του, τους 2 γιους του και τις 2 νύφες του καταστράφηκε από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία της 6ης Φεβρουαρίου. Στα χαλάσματα θάφτηκε και η κατσίκα του που βρισκόταν στον στάβλο στον κάτω όροφο. 47 μέρες μετά, λες κι από θαύμα, το ζώο βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Cumhuriyet, οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών συνεχίζονται στη γειτονιά όπου 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και η κατσίκα, που είχε θεωρηθεί πως έχει χάσει τη ζωή της μετά τους φονικούς σεισμούς, βγήκε ζωντανή όταν ο χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος απομάκρυνε τους σωρούς των οικοδομικών υλικών.

Σεισμός στην Τουρκία: Κατσίκα βγήκε ζωντανή έπειτα από 47 μέρες στα ερείπια

Ο Τιντικοζάν δήλωσε ότι όλοι έμειναν έκπληκτοι αλλά και πολύ χαρούμενοι όταν είδαν την κατσίκα ζωντανή. “Απομάκρυναν τα συντρίμμια του σπιτιού μας την 47η ημέρα του σεισμού. Όταν ο χειριστής σήκωσε το μπετόν, η κατσίκα σηκώθηκε όρθια. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Εκείνη τη στιγμή, πεταχτήκαμε ενθουσιασμένοι μπροστά στο σκαπτικό μηχάνημα για το σταματήσουμε. Δεν είχε τίποτα για να φάει και να πιει, ήταν ένα θαύμα. Η κατσίκα δεν έβγαλε κανέναν ήχο, δεν καταλάβαμε. Κανονικά, δεν μπορεί έζησε μένοντας νηστική για 47 ημέρες. Δεν υπήρχε νερό, ίσως να υπήρχε λίγο άχυρο δίπλα της”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης της.

Όπως ανέφερε, το σπίτι τους κουνήθηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού και κατέρρευσε λίγη ώρα αφού βγήκαν έξω. Όπως ανέφερε, ήταν πραγματικό θαύμα που η κατσίκα του επέζησε 47 ημέρες κάτω από τα συντρίμμια.

Όπως δήλωσε, δεν σκοπεύει να σφάξει ή να πουλήσει την 1 έτους κατσίκα του.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News