Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
διεθνήΣεισμός: Πιπιλάει το δάχτυλο Έλληνα διασώστη νεογέννητο - Ήταν δύο μέρες κάτω...

Σεισμός: Πιπιλάει το δάχτυλο Έλληνα διασώστη νεογέννητο – Ήταν δύο μέρες κάτω από τα συντρίμμια

«Ευχαριστούμε για το θαύμα που ήρθε ύστερα από 40 ώρες» έγραψαν στη λεζάντα του βίντεο

Μικρές στιγμές: αυτές κρατούν τους διασώστες σε εγρήγορση, που τους δίνουν κουράγιο να συνεχίσουν.

Ένα βρέφος, με έκδηλη την απορία για τον κόσμο, βγήκε ύστερα από δύο μέρες από χαλάσματα. Δεν κατάλαβε τι έζησε, από τι επέζησε. Βρισκόταν δύο μέρες στο κρύο και στα συντρίμμια και όταν το κράτησε ο Έλληνας διασώστης, του πιπίλισε το δάχτυλο.

Δείτε το βίντεο:

Ήταν τέτοια η επιρροή της στιγμής, που στη λεζάντα του βίντεο στα τουρκικά αναφέρθηκε, «ευχαριστούμε για το θαύμα που ήρθε μετά από 40 ώρες». Κάθε παιδί που βγάζουν οι διασώστες από τα συντρίμμια είναι σαν δικό τους παιδί.

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία, είναι φάροι ελπίδας μετά τη συνταρακτική καταστροφή από το σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς.

Όπως αναφέρει το Star, τα παραδείγματα είναι αρκετά για να δημιουργούν πίστη. Μια μάνα με το μωρό της άντεξαν 55 ολόκληρες ώρες κάτω από τα ερείπια στο Γκαζιάντεπ. Το βρέφος χρειάστηκε οξυγόνο και τα σωστικά συνεργεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για το μωρό και τη μητέρα του.
Ένα μικρό παιδί, μόλις ενάμιση έτους, η Μακάλ, ανασύρθηκε ζωντανό, μετά από 56 ώρες. Το σπίτι της ήταν στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο πατέρας της, λυτρωμένος, ξέσπασε σε κλάματα όταν η κορούλα του βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα.

«Κρυώνω πολύ μπαμπά, τα χέρια μου έχουν γίνει άσπρα». Αυτό είπε το αγοράκι 5 ετών στον πατέρα του, όταν βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 48 ώρες.

Με χαμόγελο, εξάλλου, ανασύρθηκε ζωντανός ο 8χρονος Γιγκίτ Κακμάκ, βγαίνοντας από τα συντρίμμια μετά από 52 ώρες.

Δύο ημέρες κρατήθηκαν ζωντανοί η Φατμά Τανίκ και το αγοράκι της κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Άντεξαν στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου, μέχρι να τους εντοπίσουν οι διασώστες.
Έντονη συγκίνηση προκάλεσε ο τρομαγμένος Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται 44 ώρες κάτω από τα ερείπια στην παγωμένη Αντιόχεια, χωρίς φαγητό και νερό. Οι διασώστες του έδιναν νερό με το καπάκι για να κρατηθεί ζωντανός.

Τα πιο σημαντικά