Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Σε θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα παρέμβουν δυναμικά» - Τι λέει...

«Σε θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα παρέμβουν δυναμικά» – Τι λέει ο Εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι

Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα παρέμβουν άμεσα και πολύ δυναμικά, τονίζει ο Ελληνοαμερικανός Μάικ Μανάτος, ένας από τους πιο ισχυρούς του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Ο Μάικ Μανάτος, ωστόσο, πιστεύει ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο να πετύχει την έγκριση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 από το Κογκρέσο.

Όπως σημείωσε ο κ. Μανάτος, υπάρχει τέτοια γραμμή υποστήριξης από τις ΗΠΑ που στο παρελθόν δεν υπήρχε. «Έχουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος όχι απλά γνωρίζει καλά την περιοχή, αλλά σε όλη του την καριέρα ακολουθούσε ευνοϊκές πολιτικές για την Ελλάδα και προωθούσε τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, όπως έχει κάνει και ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας».

«Οι ΗΠΑ δεν στέκονται δίπλα σε ένα σύμμαχο που επιτίθεται σε έναν άλλο σύμμαχο, ειδικά όταν αυτός ο σύμμαχος είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος όπως η Ελλάδα στην περιοχή», συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία μπήκε στην κακή εύνοια της Ουάσιγκτον. Όμως αυτό που υπενθυμίζω είναι ότι η Τουρκία χρειάζεται είναι ένα μικρό φαινομενικά βήμα μπροστά και θα δείτε ξαφνικά να ανοίγει η είσοδος στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια, όμως στην πραγματικότητα δεν θα είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά ένα βήμα πίσω στην αισχρή στάση που κρατά», είπε επίσης.

«Οι Τούρκοι είναι ειδικοί στις διαπραγματεύσεις, συνεχώς προσπαθούν να βρουν τρόπο να ενισχύσουν τη θέση τους. Κάνουν πράγματα προβληματικά για σοβαρά θέματα που αφορούν τις ΗΠΑ», κατέληξε.

Τα πιο σημαντικά