Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣε συναγερμό ΕΛΑΣ, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Σε συναγερμό ΕΛΑΣ, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Με επείγουσα διαταγή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητά να ληφθούν αυξημένα μέτρα γύρω από τους ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα και να τεθεί επίσης σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας η Πρεσβεία του Ισραήλ. Το τελευταίο 24ωρο οι Αρχές έχουν απλώσει ένα «δίχτυ» σε κάθε ισραηλινό και παλαιστινιακό στόχο μετά την ανάφλεξη του Μεσανατολικού.
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία έχει ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το πληροφοριακό της δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα και στα κέντρα φιλοξενίας όλη την Ελλάδα, όπου βρίσκονται προσωρινά μουσουλμάνοι.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει να αυξηθούν οι περιπολίες, ενώ το βλέμμα της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε κάθε σημείο στην πρωτεύουσα, όπου συγκεντρώνονται Παλαιστίνιοι.

Μιλώντας στο CNN Greece πηγές Ασφαλείας θύμισαν, μάλιστα, ότι πριν από λίγο καιρό είχε γίνει επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας σε εστιατόριο ισραηλιτικών συμφερόντων, όπου την τελευταία στιγμή απέτρεψαν επίθεση.

Μάλιστα τότε, οι πληροφορίες είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την ισραηλινή Μοσάντ. Λίγο αργότερα, η έρευνα είχε αποκαλύψει ότι η υποδομή των μουσουλμάνων που λειτουργούσε στην Ελλάδα, αποτελούσε μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου το οποίο διηύθυνε ένα άτομο από το Ιράν και εκτεινόταν σε πολλές χώρες.

Κυρίως όμως τα βλέμματα των υψηλά διαβαθμισμένων διευθύνσεων Ασφαλείας είναι στραμμένα στα κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα και γι’αυτό το λόγο έχουν ζητήσει από τον κάθε υπεύθυνο να έχουν συνεχώς λεπτομερή αναφορά για τις κινήσεις ατόμων τα οποία διαμένουν στα συγκεκριμένα κέντρα.

Τα πιο σημαντικά