Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
εκπαίδευσηΣε πανηγυρικό κλίμα η 4η Τελετή Αποφοίτησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Σε πανηγυρικό κλίμα η 4η Τελετή Αποφοίτησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Πραγματοποιήθηκε η  τέταρτη τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο «Coral Beach», με 330 αποφοίτους.

Η επίσημη τελετή  άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την προσέλευση των Ακαδημαϊκών. Ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού από την Γενική Διευθύντρια κ. Αίγλη Παντελάκη.

«Η αποψινή τελετή  είπε η κ. Παντελάκη αποτελεί  μια σημαντική στιγμή αφού με  αυτή ολοκληρώνεται και επίσημα  το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016 και παραδίδεται στην κοινωνία μια νέα  ομάδα  καταρτισμένων επιστημόνων, ως αποτέλεσμα  εντατικής δουλειάς και συνεργασίας  μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών του πανεπιστημίου».  Και συνέχισε: «Αδιαμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο προσωπικό και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις  γιατί καταφέρνουν να επιδεικνύουν ένα αξιοσημείωτο έργο συμπληρώνοντας  ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην πόλη και επαρχία  Πάφου λόγω της  απουσίας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το κενό αυτό ήταν που θέλησε να καλύψει  ο ιδρυτής και πρόεδρος του πανεπιστημίου κ. Μιχαλάκης Λεπτός δίνοντας  την ευκαιρία στην Πάφο να πνεύσει αέρας γνώσης, κουλτούρας και έρευνας. Σήμερα οι νέοι της Πάφου έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση υψηλού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από τον χώρο κατοικίας τους.

Ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο Νεάπολις καταφέρνει να  προσελκύσει φοιτητές από τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, την Ελλάδα και άλλες χώρες».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαλάκης Γ. Λεπτός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον  πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον  τέως πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, την πρώην πρόεδρο της Βουλής των κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου λαίδη Μπέτυ Μπούθρόϊτ και τον επιχειρηματία Σωτήρη Χατζημηνά, για την στήριξη τους στις προσπάθειες του πανεπιστημίου.

 

Απευθυνόμενος στους  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς απόφοιτους ο κ. Λεπτός είπε «Είσαστε η νέα δύναμις στην ανάπτυξη,  στην καινοτομία και την αριστεία. Η ελπίδα  για την αναγέννηση του τόπου μας».

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου  είπε ο κ. Λεπτός είναι αναγνωρισμένο από πολλούς  διεθνείς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   Έχει  συνεργασία με το «Εράσμους», έχει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει προγραμματισμένες συνεργασίες με Βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις βρίσκεται σε μια δυναμική πορεία  ανάπτυξης και προώθησης διεθνών συνεργασιών και προσέλκυσης ξένων  νέων φοιτητών».

Παράλληλα ανακοίνωσε την ίδρυση νέων  τμημάτων και σχολών , την εισαγωγή νέων προγραμμάτων στην μηχανολογία,  την Διατροφολογία, τις επιστήμες σωματικής αγωγής, την υγεία και τον τουρισμό.

Τέλος τιμώντας την Κερυνιώτικη καταγωγή του ο  κ. Λεπτός ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση  έδρας για την  ιστορία και τον πολιτισμό της Κερύνειας.

www.fotolarko.com.cy

Στο πλαίσιο  της τελετής ο κ. Λεπτός και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις  καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης  τίμησαν τον ομότιμο καθηγητή Νίκο Ζαχαρόπουλο απονέμοντας του Τιμητική Πλακέτα. Ο κ. Ζαχαρόπουλος πρωτοστάτησε  στην ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις και συνέβαλε από τη θέση του Αντιπρύτανη υποδειγματικά  στην επίλυση των Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, πρώην Υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μιχαλάκης Λεπτός, παρέδωσαν το πτυχίο στο αποφοιτήσαν Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία εντάσσοντας στο ενεργητικό του διεθνούς φήμης και κύρους πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και νέα καινοτόμα προγράμματα σπουδών, όπως το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην πληροφορική, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ιστορία, τα προγράμματα της Νομικής, Αρχιτεκτονικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψυχολογίας, για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Την Τελετή αποφοίτησης παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας  κ. Κώστας Κληρίδης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αίγλη Παντελάκη, οι βουλευτές Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Ηλίας Μυριάνθους, οι Δήμαρχοι Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς και  Πέγειας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο πρώην Πρόεδρος της  Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Λαίδη Μπούθρόϊτ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Έπαρχος Πάφου και πολλοί άλλοι επίσημοι, συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.

panepistimio-neapolis-pafos-cyprus-2Τα πιο σημαντικά