Σε Ντράφι και Παλλήνη ο Τσίπρας: «Θριαμβολογεί σε καμένη γη ο Μητσοτάκης»

25 Ιουλίου, 2022 1:27 ΠΜ
More videos

Να «σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη» κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε περιοδεία στο Ντράφι και την Παλλήνη για να δει ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Οι πυρκαγιές στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Δαδιά, στη Λέσβο, σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς η τελευταία πράξη μιας διαρκώς επαναλαμβανόμενης εθνικής τραγωδίας. Είναι φοβάμαι, ίσως, η τελευταία προειδοποίηση προς όλους μας. Η κλιματική κρίση συνδυασμένη με τη διαχρονική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού απειλεί καταστροφικά την ισορροπία της ζωής και της φύσης. Και καμιά τραγωδία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το παρόν και το μέλλον», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Kαμιά τραγωδία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το παρόν και το μέλλον», είπε ο Αλέξης Τσίπρας / Eurokinissi

Κάνοντας λόγο για ένα μέλλον δυσοίωνο για όλους μας, «όσο χρόνο με το χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και καίγονται χιλιάδες στρέμματα, καταστρέφεται η φύση καταστρέφονται περιουσίες απειλείται η ζωή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι σε αυτό τον εθνικό κίνδυνο χρειάζεται εθνικό σχέδιο και εθνική εγρήγορση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται αναγνώριση του μεγέθους του προβλήματος και της αδυναμίας της κρατικής μηχανής να το αντιμετωπίσει. Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν γίνεται το καλοκαίρι. Γίνεται τον χειμώνα. Το σχέδιο καταστρώνεται τον χειμώνα».

«Eίναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι σε αυτό τον εθνικό κίνδυνο χρειάζεται εθνικό σχέδιο και εθνική εγρήγορση, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi

«Εγώ σήμερα δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη της μικροπολιτικής αντιπαράστασης πάνω στα καμένα. Καλώ, όμως, τον κύριο Μητσοτάκη και αυτός να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη. Χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται εγρήγορση. Και κυρίως τούτη την ώρα με ενότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε μία σε εξέλιξη επικίνδυνη πραγματικότητα για το φυσικό πλούτο και την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε.

Δείτε όλα όσα είπε: