«Σε λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω “άνθρωπο” ή “επιστήμονα”»: Ένας καρκινοπαθής απαντά στον Πνευματικό

9 Ιουνίου, 20238:09 ΜΜ

Οργή και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι απάνθρωπες δηλώσεις του γαλάζιου γιατρού, Σπύρου Πνευματικού, τον οποίο η ΝΔ απέσυρε με καθυστέρηση από τα ψηφοδέλτια, ωστόσο δεν προχώρησε στη διαγραφή του.

Η πρακτική «triage» που πρότεινε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος με τη ΝΔ και… καθηγητής Ιατρικής, για διαλογή καρκινοπαθών ανάλογα με το κόστος των θεραπειών τους, είναι ό,τι πιο σκληρό και απάνθρωπο έχει ακουστεί…

Την ίδια ώρα, η απάντηση του Μίλτου Μιχαηλίδη, ενός καρκινοπαθή που δίνει μεγάλο αγώνα εδώ τα τελευταία 7 χρόνια, συγκλονίζει.

Ο 57χρονος καρκινοπαθής, μιλώντας στα gegonota.news, τονίζει ότι έχει στο πλευρό του την οικογένειά του και τους θεράποντες γιατρούς του που «δεν έχουν καμία σχέση με τον βουλευτή».

«Ναι, είναι αλήθεια πως κοστίζουμε πολλά στο…σύστημα σας, αλλά μάλλον θα ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι από εμάς “φεύγουν” νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για τα…έξοδα.

Γνωρίζεις, ακόμη, ότι πολλοί από εμάς έχουμε δώσει ένα σκασμό χρήματα, ξέρεις πως, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο, και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει αν αυτά τα χρήματα τα είχαμε ή τα δανειστήκαμε ή μαζεύτηκαν μέσω ανθρώπων που απλά ευαισθητοποιήθηκαν…

Ψιλά γράμματα για σένα…

Ξέρεις όμως, “φεύγουμε” με το κεφάλι ψηλά, έχοντας σηκώσει έναν “βαρύ σταυρό” που εσένα μάλλον δε σου λέει τίποτα, καθώς μας βλέπεις μόνο σαν “κόστος” σε ένα σύστημα που υπηρετείς και πίστεψέ με κοστίζεις πολύ πιο ακριβά δίχως να προσφέρεις απολύτως τίποτα!

Σε λυπάμαι ξέρεις…

Σε λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω “άνθρωπο” ή “επιστήμονα”, μου θυμίζεις περισσότερο εκείνον τον…Giosef Mengele, τον περιβόητο “γιατρό” του στρατοπέδου Ausbitz…

Σε λυπάμαι γιατί δεν γνωρίζεις πως η Πίστη και η Ελπίδα κάνουν Θαύματα, γιατί δεν υπολογίζεις Θεό κι Αγίους…

Σε λυπάμαι γιατί δεν έχεις ήθος και αξιοπρέπεια κι εύχομαι ποτέ στην ζωή σου να μη χρειαστεί να τραβήξεις μια…γραμμή για κάποιον δικό σου άνθρωπο…

Θα ήθελα όμως να μπορούσα να σε δω μια τέτοια στιγμή κατάματα» αναφέρει ο 57χρονος στην απάντησή του προς τις πρακτικές του Σπ. Πνευματικού.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News