Σε κώμα η 34χρονη από τον Πύργο μετά το εγκεφαλικό-Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

29 Μαΐου, 2021 12:39 ΠΜ
More videos

Χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο – Είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca – Τι λέει ο γιατρός της

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 34χρονης γυναίκας από τον Πύργο η οποία βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της γυναίκας υπεβλήθη σε έκτακτο χειρουργείο με τον διευθυντή ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατέ, ο οποίος είπε στο Mega ότι «είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα».

«Η 34χρονη έκανε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χειρουργείο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Κάπως έχει ελεγχθεί η κατάσταση, αλλά είναι σοβαρά», σημείωσε ο γιατρός.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ευθύνεται το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, πρέπει να γίνουν και άλλες εξετάσεις» υποστήριξε ο γιατρός.

Η κίτρινη κάρτα της έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως εξηγούν στο Mega οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου, η επιδείνωση της ήταν τόσο ραγδαία που παρότι μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.