Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣε Καρδίτσα και Βόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Σε Καρδίτσα και Βόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΗΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετέβη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου.

Συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε αρχικά, παρουσία του μητροπολίτη Τιμοθέου, το γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και ακολούθως το 1ο Δημοτικό Σχολείο, στα οποία φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς.
Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, στο Δημαρχείο Βόλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πλημύρες, καθώς και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες όσων αγνοούνται και στους πληγέντες.

Ανέφερε ότι αυτή την ώρα επείγει η επικέντρωση των δυνάμεων της Πολιτείας, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς, και η ταχεία επούλωση των πληγών, προκειμένου η Θεσσαλία, οι κάτοικοί της, οι παραγωγικοί φορείς, οι επιχειρήσεις, να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στους εθελοντές και σε όσους παλεύουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, για τους συνανθρώπους μας.

Στο Έβρο σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στον Έβρο.

Αύριο, στις 9:00, θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού στο 1ο δημοτικό σχολείο Σουφλίου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Τα πιο σημαντικά