Σε καλά χέρια το λευκό τιγράκι: 12 κτηνίατροι αναλαμβάνουν την υπόθεση – Σενάρια μεταφοράς στο εξωτερικό

25 Μαρτίου, 202310:35 ΜΜ
More videos

Οι αρμόδιοι και ειδικοί εξετάζουν ποια είναι η καλύτερη λύση για τη μικρή λευκή τίγρη, που βρέθηκε παράλυτη σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η υπόθεση της νεογέννητης τίγρης που εγκαταλείφθηκε από αυτόν που την έφερε παράνομα στη χώρα μας, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, ενώ δεδομένης της πολύ κακής κατάστασης του ζώου -αν και η υγεία του βελτιώνεται διαρκώς χάρη στις φροντίδες που παρέχονται στην κλινική του Πάρκου – οι ειδικοί εξετάζουν ποια είναι η καλύτερη λύση, με το ενδεχόμενο της ευθανασίας να παραμένει ανοιχτό, αλλά λιγότερο πιθανό.

Η φιλοζωική οργάνωση «Νέμεσις» σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο του ΥΠΕΝ, ενημερώνει ότι τη Δευτέρα θα οριστεί 12μελης επιτροπή κτηνιάτρων, που θα εξετάσει τα δεδομένα για την υγεία του άγριου ζώου.

Πιθανότατα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο άγριας ζωής του εξωτερικού, καθώς ήδη υπάρχουν προτάσεις ενδιαφέροντος για κάτι τέτοιο.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δύο καθηγητές κτηνίατροι του ΑΠΘ, δύο από το τμήμα της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και άλλοι που προτάθηκαν.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της τίγρης επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του.

Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News