Σε ένα κόσμο γεμάτο Κιμούληδες να είσαι με τη Ζέτα Δούκα

26 Ιανουαρίου, 2021 10:58 ΜΜ
More videos

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα είναι η εποχή. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Οι σφαλιάρες στα μαθήματα της σχολής πχ.

Πώς νιώθεις όταν χειροκρότησες τόσες φορές τον άνθρωπο που φέρεται ως δράστης ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια γυναίκα συνάδελφό του; Ενοχικά; Ντροπή; Θυμό; Το άβολα θα ήταν understatement. Δεν ξέρω πώς να αισθανθώ επειδή θαυμάζω την υποκριτική ικανότητα του Γιώργου Κιμούλη. Λυπάμαι. Ελπίζω να μην συνέβαλα σε μια σιωπηρή και επιλεκτική ανοχή. Ο ίδιος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης το αρνείται κάνοντας αγωγή και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ξέρω όμως πόσο δυνατή είναι η εικόνα μιας γυναίκας με τρεμάμενη φωνή και νοτισμένα μάτια όταν βρίσκει το θάρρος να ξεστομίσει το όνομά του ανθρώπου που την έβρισε, την κλώτσησε. Η Ζέτα Δούκα είπε στον αέρα του Mega ότι ο Γιώργος Κιμούλης της τσάκισε την αξιοπρέπεια, την τρομοκράτησε και για πολλά χρόνια προσπαθούσε να ξεχάσει την ύπαρξη του. Μίλησε ανοιχτά, μίλησε ελεύθερα και πέρα από συγχαρητήρια για τα μάτια του κόσμου της αξίζει η έμπρακτη υποστήριξη μας.

Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα από το κύμα του ελληνικού #MeToo που ξέσπασε με την πρώτη επίσημη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι το εξής: Ήρθε η ώρα της αποδόμησης των ιερών αγελάδων. Να αρχίσουν να τρέμουν οι θύτες όπως τρέμουν στη θύμησή τους τα θύματα. Να βγει η αλήθεια στο φως ώστε να μην διαιωνίζεται η εξουσιαστική βία.

 

Πριν από δύο χρόνια η Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε για μια ατυχία. Ήταν στην παράσταση “Εκπαιδεύονται τη Ρίτα” και όχι απλά παρακαλούσε να τελειώσει η συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη αλλά έκανε λόγο σε συνεντεύξεις της για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Τον φωτογράφισε κι απέφυγε να τον κατονομάσει. Κατέληξε όμως στο ότι δεν θα ήθελε να του ξαναμιλήσει ποτέ.

Σήμερα την Ζέτα Δούκα υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Πάνος Βλάχος, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Μαρία Κωνσταντάκη. Μίλησε και ο Νίκος Ψαρράς που συνεργαζόταν με την Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση Closer. Την συνεχάρη για την γενναία στάση της. Και η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού τοποθετήθηκε δημοσίως. Επίσης συμμετείχε στην παράσταση Closer. 

Πηγή: provocateur.gr / Ζωή Δημητρίου