Ιερέας έκανε «παπαδάκια» δύο κορίτσια και τέθηκε σε αργία

7 Ιουνίου, 20239:06 ΜΜ

Σε αργία τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος έθεσε δύο κορίτσια στην «υπηρεσία» της Εκκλησίας κάνοντας τα παπαδάκια, κάτι που σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας επιτρέπεται να γίνεται μόνο με τα αγόρια.

Το «σκανδαλώδες» γεγονός εκτυλίχθηκε στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα. Η απόφαση του κληρικού προκάλεσε την μήνη συντηρητικών κύκλων με συνέπεια να κληθεί άρον – άρον στην Αγίας Φιλοθέης όπου ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να ιερουργεί κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ούτε έχει το δικαίωμα να τελεί Μυστήρια (Γάμους, Βαφτίσεις, Εξομολογήσεις κ.λ.π.) έως ότου η 12μελής Ιερά Σύνοδος συζητήσει το θέμα και αποφανθεί.

Ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θέσει το θέμα προς συζήτηση και ποια θα είναι η εισήγηση του, όμως, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, «στόχος της απόφασης είναι να νουθετήσει τον κληρικό καθώς δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής» και όπως προσθέτουν « ο ιερέας δεν έλαβε κάποια επιστολή αλλά «είχε μία συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο και τον πρωτοσύγκελο. Κανένας μας δεν αποφασίζει μόνος του».

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις που αναλύουν το θέμα:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News