Σε αυτό το ξενοδοχείο οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν κάτω από το Βόρειο Σέλας

21 Ιανουαρίου, 20175:17 ΠΜ
More videos

Η διεθνής εταιρία αρχιτεκτονικής και σχεδίασης, Snøhetta, έχει δημιουργήσει το απόλυτο δεντρόσπιτο, σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές του κόσμου. Το 7ο Δωμάτιο, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και έχει ως στόχο να μειώσει την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης.

Ο σχεδιασμός της δομής βασίζεται στην παραδοσιακή σκανδιναβική καμπίνα και “κάθεται” άνετα σε 12 στύλους, σε ένα απομονωμένο καταπράσινο πευκοδάσος, 10 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το ανοιχτόχρωμο ξύλινο εσωτερικό του, δημιουργεί μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα και τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα, δηλαδή τη Σουηδική Λαπωνία, συμπεριλαμβανομένου και του ποταμού Λουλ.

Ωστόσο, ένα από τα κυριότερά του χαρακτηριστικά, είναι μία εξωτερική κατασκευή με διχτυωτή βάση, που προσφέρει στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από το Βόρειο Σέλας.

Εκτός αυτού, ο περίπου 55 τετραγωνικών μέτρων χώρος, προσφέρει ένα κοινόχρηστο σαλονάκι, μπάνιο και δύο κρεβατοκάμαρες. Στεγάζει μέχρι 5 άτομα και είναι προσβάσιμο μέσω μιας σκάλας και ενός μικρού ασανσέρ.

Η ξύλινη αυτή κατοικία ανήκει στο Treehotel (Δεντρο-ξενοδοχείο) και έχει ως στόχο να συστήσει τους τουρίστες στο Βόρειο Σέλας, στον Αρκτικό Κύκλο. Το Treehotel, κατέχει 6 ακόμη σουίτες-δεντρόσπιτα, όλα σχεδιασμένα από Σκανδιναβούς αρχιτέκτονες. Η τελευταία προσθήκη από την Snøhetta, είναι η ψηλότερη και μεγαλύτερη κατασκευή μέχρι τώρα.

[Treehotel] [designboom]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News