Σε αυτό το εστιατόριο στην Ελλάδα μπορείς να φας κυριολεκτικά μέσα στα σύννεφα

25 Απριλίου, 2017 3:24 ΠΜ
More videos

Η ώρα ήταν γύρω στις 8 και μισή, ότι έπεφτε το ηλιοβασίλεμα, το εστιατόριο γεμάτο, μέσα έξω αλλά χωρίς να ακούγεται η συνήθης ενοχλητική βαβούρα. 

Από μικρή ονειρευόμουν να φάω κάποια στιγμή πάνω στα σύννεφα. Μετά από αρκετά χρόνια επιτέλους τα κατάφερα. Εσείς αλήθεια πώς θα νιώθατε αν γευματίζατε πάνω στα σύννεφα; Αν το ηλιοβασίλεμα έπεφτε μέσα στο πιάτο σας;

Στο εστιατόριο «η Ράχη» στη Λευκάδα θα μπορέσετε να έχετε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Η ορεινή διαδρομή προς το χωριό Εξάνθεια, σε ανταμείβει και με το παραπάνω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όταν σταμάτησα έναν καλοσυνάτο κύριο, λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό και του απεύθυνα το λόγο

– Καλησπέρα σας, να σας κάνω μία ερώτηση; Του είπα ευγενικά.
– Στα εκατό μέτρα δεξιά κορίτσι μου, μου απάντησε, και τον κοίταξα όλο απορία κάνοντας με να νιώθω τρελή!

– Το εστιατόριο «Ράχη» δεν ψάχνετε;
– Ναι του απήντησα!
– Ε, στα εκατό μέρα δεξιά, όλοι για αυτό έρχονται!

Συνέχισα τη διαδρομή μου στα εκατό μέτρα που μου είχαν απομείνει και η φαντασία μου κάλπαζε για το πώς θα ήταν ποια η «Ράχη», που όλοι έρχονταν για αυτή.
Η ώρα ήταν γύρω στις 8 και μισή, ότι έπεφτε το ηλιοβασίλεμα, το εστιατόριο γεμάτο, μέσα έξω αλλά χωρίς να ακούγεται η συνήθης ενοχλητική βαβούρα. Σαν να ήταν όλοι σε μία ιερή στιγμή χαλάρωσης! Έπρεπε να περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε διότι δεν ήμασταν οι μόνοι που σκεφτήκαμε τη συγκεκριμένη ώρα το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Μας το είχαν πει άλλωστε «Όλοι για αυτό έρχονται» .

Το προσωπικό, παρά τον πολύ κόσμο που είχε να εξυπηρετήσει, ήταν ευγενέστατο και με το χαμόγελο στα χείλη. Συγκεκριμένα, η Αγαθή μία ευγενική και καλοσυνάτη κυρία μας σέρβιρε το κρασάκι μας μέχρι να έρθει η σειρά μας εξηγώντας μας τα πάντα για το μαγαζί που βρισκόταν «μέσα στα σύννεφα».

Από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο μπορείτε εκτός από το μεσημεριανό και το βραδινό σας να γευτείτε σπιτικά γλυκά όπως τούρτα γιαουρτιού, πανακότα με γλυκό του κουταλιού, πίτες από τον ξυλόφουρνο καθώς και δροσιστικά κοκτέιλ.

Το φαγητό προσεγμένο σε πολύ λογικές τιμές αναλογικά με την πρωτόγνωρη εμπειρία που προσφέρει.

Και φυσικά δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να αγοράσουμε κάποιο από τα παραδοσιακά εδέσματά τους, όπως φακές Εγκλούβης, κρασί, ρεβίθια και λάδι.

Αν είστε τυχεροί μπορεί να «πετύχετε» και τους «ιπτάμενους» επισκέπτες που ξεκινάνε με το αλεξίπτωτό τους από την Ράχη και προσγειώνονται στην παραλία «Κάθισμα» .
Και αν σας φαίνεται υπερβολική η «κριτική» μας, ρίξτε μία ματιά στα σχόλια του Tripadvisor ή καλύτερα επισκεφθείτε το.

Δείτε τη σελίδα του στο Facebook εδώ Facebook Ράχη

[esthetic]