Σχολείο στην Ιαπωνία αναγκάζει τα παιδιά να φορούν στολή Armani αξίας 600 ευρώ

11 Φεβρουαρίου, 2018 6:59 ΜΜ
More videos

Το σχέδιο ενός σχολείου στην Ιαπωνία να επιβάλει στους μαθητές να φορούν στολές Armani αξίας περίπου 600 ευρώ προκάλεσε έντονες συζητήσεις που έφτασαν μέχρι την βουλή της Ιαπωνίας.

Το συμβούλιο του δημοτικού σχολείου Taimei στο Τόκιο θα υιοθετήσει τις πολυτελείς στολές τον ερχόμενο Απρίλιο.

Παρόλο που το σχολείο αναφέρει ότι οι στολές δεν είναι υποχρεωτικές οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να τις αγοράσουν για τα παιδιά τους για να μην μείνουν στο περιθώριο.

Η Ιαπωνία φημίζεται ότι έχει κάποιες από τις πιο μοδάτες σχολικές στολές στον κόσμο. Μάλιστα, κάποια σχολεία ενθαρρύνουν τους μαθητές να ντύνονται όσο μπορούν περισσότερο με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι το συμβούλιο του σχολείου έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες από γονείς που δεν πείστηκαν από την εξήγηση του σχολείου ότι οι καινούργιες στολές θα προσδώσουν καλύτερη φήμη στο σχολείο.

Λέγεται ότι οι Αρχές έχουν αποδεχτεί την απόφαση του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι οι καινούργιες στολές είναι απαραίτητες για να μην νιώθουν μειονεκτικά οι μαθητές του σχολείου που έχει ιστορία 150 ετών.

“Αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με σχεδιαστές μόδας ή παραδόσεις. Οι Αρχές έπρεπε να σκεφτούν τα παιδιά, να ακούσουν όλες τις απόψεις και μετά να πάρουν αποφάσεις”, ανέφερε ένας γονιός.

Στην Ιαπωνία το θέμα των σχολικών στολών, αλλά και των στολών γενικότερα, αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα.

Ο Armani είναι μια από τις πιο γνωστές και αναγνωρίσιμες μάρκες παγκοσμίως, αλλά δεν είναι συνυφασμένη με σχολικές στολές.

Οι επικριτές αυτής της απόφασης υποστηρίζουν ότι οι στολές είναι πολύ ακριβώς για παιδιά που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και τα νούμερα στα ρούχα τους αλλάζουν συνεχώς.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: