Σχολείο απαγορεύει την τιμωρία και βάζει τα “άτακτα” παιδιά να κάνουν διαλογισμό

26 Σεπτεμβρίου, 20166:03 ΜΜ

Αυτό το δημοτικό σχολείο στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ έκανε κάτι πρωτάκουστο. Κατήργησε την τιμωρία! Μπορεί να μας φαίνεται παράξενο, ίσως γιατί στη χώρα μας δεν εφαρμόζεται συνήθως κάτι τέτοιο επίσημα. Στις ΗΠΑ όμως είναι αρκετά συνηθισμένο τα παιδιά που τιμωρούνται για κάτι, να παραμένουν το σχολείο κάποιες επιπλέν ώρες, είτε μετά το μάθημα είτε τα σαββατοκύριακα.

Αντί για ώρα τιμωρίας λοιπόν, το σχολείο αυτό, έφτιαξε το δωμάτιο σκέψης, μια χρωματιστή όαση ηρεμίας που δεν μοιάζει καθόλου με αίθουσα τιμωρίας. Είναι κομμάτι του πρότζεκτ του σχολείου για μια πιο ολιστική προσέγγιση της τιμωρίας. Το πρόγραμμα λειτουργεί με τη βοήθεια μιας τοπικής ΜΚΟ που ονομάζεται Ολιστική Ζωή.

Τα παιδιά που είναι “άτακτα” μένουν έτσι μετά το τέλος του μαθήματος στο σχολείο και ένας δάσκαλος τους μαθαίνει πώς γίνεται ο διαλογισμός αλλά και διάφορες ασκήσεις αναπνοών. Το πρόγραμμα αποδείχτηκε πολύ αποδοτικό, αφού σχεδόν 2 χρόνια μετά το ξεκίνημά του, το σχολείο δεν έχει δώσει απολύτως καμία αποβολή!

Δεν είναι φοβερό;

school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-5 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-3 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-4 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-9 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-10 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-12 school-replaced-detention-with-meditation-robert-coleman-elementary-school-baltimore-1

Holistic Life Foundation

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News