Η σχέση του άντρα και της γυναίκας μέσα από μια ιστορία με ένα κιλό μήλα.

23 Νοεμβρίου, 2016 5:45 ΜΜ
More videos

Φανταστείτε, ότι είστε φίλοι με την Ολίβια. Η Ολίβια έχει 3 πράσινα μήλα. Αλλά εσείς δεν χρειάζεστε αυτά τα πράσινα μήλα. Θέλετε ένα κιλό κόκκινα μήλα.

Φυσικά, το να πάτε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσετε ένα κιλό κόκκινα μήλα από κάποιον που είναι πρόθυμος να σας τα πουλήσει θα ήταν η καλύτερη επιλογή στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά αυτή η ιδέα ακούγεται τόσο αφηρημένη και το σούπερ μάρκετ είναι τόσο μακριά. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι: “Και αν δεν υπάρχουν καθόλου κόκκινα μήλα; Και αν το σούπερ μάρκετ είναι κλειστό;”

Ωστόσο, η Ολίβια είναι ακριβώς μπροστά σου και είναι πολύ γλυκιά. Οπότε, κάνεις την τολμηρή υπόθεση, ότι η Ολίβια θα πρέπει να έχει τα κόκκινα μήλα που θέλεις, αλλά τα κρύβει κάπου βαθιά μέσα της. Οπότε, αν κάνεις μια προσπάθεια θα σου τα δώσει.

“Ολίβια θέλεις να πάμε σινεμά σήμερα;” της προτείνεις, έχοντας λίγο άγχος. Η Ολίβια ξαφνιάζεται, αλλά δέχεται, ειδικά επειδή προσποιείσαι, ότι την θέλεις πάρα πολύ. Πάτε σινεμά, αλλά ακόμα και τότε δεν σου δίνει αυτά τα κόκκινα μήλα, που τόσο θέλεις. “Μα τι στο καλό συμβαίνει” αναρωτιέσαι, ενώ ετοιμάζεσαι να βγεις για καφέ μαζί της. Πάτε μαζί βόλτα τον σκύλο της, της φτιάχνεις το αυτοκίνητο, την βοηθάς να φτιάξει την τηλεόραση, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. “Μα τι στρίγγλα που είσαι” σκέφτεσαι, αλλά της ζητάς να μείνετε μαζί.

Πλέον, η τιμή αυτών των κόκκινων μήλων είναι πολύ ακριβή. Δεν σκέφτεσαι καν να τα αγοράσεις. Τώρα, η Ολίβια είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου δώσει αυτά τα κόκκινα μήλα. Πιστεύεις, ότι αυτή η κοπέλα είναι το πεπρωμένο σου και καταλήγεις να της φωνάζεις “Άφησα την ζωή μου για σένα και δεν μπορείς να μου δώσεις αυτά μήλα.” “Δεν έχω μήλα. Γιατί νόμιζες, ότι έχω μήλα”, απαντάει εκείνη.

Αλήθεια, γιατί; Σκόπιμα δεν περιέγραψα μια κατάσταση κατά την οποία η αδίστακτη Ολίβια σε κοροϊδεύει απλά επειδή θέλει να βγει έξω για καφέ ή να πάει σινεμά. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει συνέχεια στην ζωή μας είναι, ότι δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς για τις προθέσεις μας και πολύ συχνά δεν συνειδητοποιούμε, ότι γύρω μας δεν μπορούν να μας δώσουν αυτά που θέλουμε. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν ένα κιλό κόκκινα μήλα, να μην θέλουν να κάνουν 5 παιδιά μαζί σας ή να πάτε μαζί διακοπές. Μπορεί να μην μπορούν να σας αγαπήσουν ειλικρινά.

Το πρόβλημα υπάρχει, όταν προσπαθούμε να πάρουμε με το ζόρι τα πράγματα που θέλουμε από ανθρώπους που δεν θέλουν τα ίδια πράγματα με εμάς και κατά συνέπεια δεν μπορούν να μας τα δώσουν.

Αν κάποιος έχει κάτι για εσάς, θα το μοιραστεί μαζί σας από μόνος του και θα το κάνει με όλη του την καρδιά.

[etwas]

Ακολουθήστε μας στο facebook: