Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν στην Αθήνα με ρουκέτες και χειροβομβίδες

17 Δεκεμβρίου, 2017 2:09 ΜΜ
More videos

Από τα στοιχεία που εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία στα κρησφύγετα των μελών της DHKP-C στην Αθήνα αποκαλύπτεται ότι σχεδίαζαν διπλή επίθεση με ρουκέτες και χειροβομβίδες εναντίον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν όπως γράφει σήμερα το Βήμα της Κυριακής.

Επίθεση εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, φαίνεται ότι σχεδίαζαν τα μέλη της DHKP-C που συνελήφθησαν σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Τα σχέδια που ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στα κρησφύγετα της DHKP-C στην Αθήνα. Προετοίμαζαν διπλή επίθεση με ρουκέτες και χειροβομβίδες με στόχο τον τούρκο πρόεδρο.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο “Βήμα της Κυριακής”, εντόπισαν σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ.

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή στον εισαγγελέα των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα

Μάλιστα, στο σκαρίφημα ο πρόεδρος της Τουρκίας κατονομάζεται ως “Σκορπιός” και περιλαμβάνει επίθεση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να αναφέρεται το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριος στόχος είναι να βρεθεί το οπλοστάσιο που έκρυψαν οι Τούρκοι ένοπλοι πριν από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

[tovima] [in]

Ακολουθήστε μας στο facebook: