Σχέδια από αλάτι αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους χρώματα όταν αναστραφούν.

12 Ιουνίου, 2016 12:00 ΠΜ
More videos

Το όνομα του καλλιτέχνη είναι Dino Tomic και πρόσφατα ξεκίνησε να δημιουργεί σχέδια τέχνης με κανονικό αλάτι κουζίνας.

«Δοκιμάστε νέες τεχνικές και μεγαλώστε το καλλιτεχνικό σας πεδίο. Πάτε από το ένα μέσο στο άλλο και κρατήστε νέες γνώσεις από κάθε ένα έργο που φτιάξατε. Έτσι χτίζετε χαρακτήρα και πολύπλευρες καλλιτεχνικές ικανότητες, είτε τελειοποιώντας ένα αντικείμενο είτε πολλά. Αν είστε αποφασισμένοι,

θα νιώσετε την πρόοδο και τελικά την επιτυχία. Όσα περισσότερα ξέρετε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε και όσο καλύτεροι γίνεστε, τόσο πιο περίπλοκα έργα θα μπορείτε να κάνετε. Η πολυπλοκότητα ενός έργου είναι μόνο στο μυαλό του παρατηρητή. Είναι δύσκολο μόνο αν δεν έχετε γνώσεις του υποβάθρου.»

«Η τέχνη με μάνταλα αλατιού (κυκλικά σχέδια) ή απλά η τέχνη του αλατιού είναι απλά ένα από τα πολλά μέσα που έχω αναλάβει. Ξέρω πως μιλώ περισσότερο γενικά για την τέχνη παρά για τα υποκείμενα αλλά νιώθω πως είναι πιο σημαντικό να παρουσιάσω τη γενική εικόνα. Το να αναλαμβάνει κανείς έργα όπως αυτά είναι σαν να μπαίνει σε αχαρτογράφητη περιοχή. Όχι μόνο είναι νέο για μένα αλλά και για τον κόσμο.

Το να δημιουργεί κανείς τέχνη με αλάτι, προϋπήρχε πριν πολλά χρόνια αλλά το να βελτιώσει κανείς ότι είναι δυνατόν με αυτό το μέσο, είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Σήμερα στον κόσμο υπάρχει μόλις μια χούφτα ανθρώπων που δημιουργούν τέχνη χρησιμοποιώντας αλάτι και τα έργα που κάνουν είναι μόνο ένα μέρος του μεγέθους που κάνω εγώ.»

«Η διαδικασία επιταχύνεται όταν πιέζω το αλάτι να πάει σε νέα ύψη και να υποστηριχθεί από τις γνώσεις των προηγούμενων έργων. Το να ξεπεράσω τα όρια που έχω θέσει και να αυξήσω τις προσδοκίες περισσότερο είναι πολύ σημαντικό για μένα. Απομονώνω ένα συγκεκριμένο μέρος που δεν παρουσιάζει την όλη διαδικασία του γιατί δημιουργώ. Κάνοντας έργα όπως αυτά, δοκιμάζω τις ικανότητές μου ως καλλιτεχνικός δημιουργός. Μου ανοίγουν τα μάτια και ανανεώνουν τις αισθήσεις μου» δήλωσε ο νεαρός καλλιτέχνης.

Δείτε παρακάτω μερικές εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Ανεστραμμένη επίδραση με αλάτι

Μάνταλα αλατιού

Ανεστραμμένο χρωματικά μάνταλα αλατιού

Τριαντάφυλλο από αλάτι

Άλογο από αλάτι

Τίγρης από αλάτι

Το πορτρέτο της Daenerys Targaryen από το Game of Thrones από αλάτι

Πορτρέτο Game Of Thrones από αλάτι

Το μεγαλύτερο μάνταλα αλατιού στον κόσμο

Το μεγαλύτερο μάνταλα αλατιού στον κόσμο

Το ανεστραμμένο αποτέλεσμα των ματιών με μαγειρικό αλάτι

Δείτε το βίντεο

Πληροφορίες: EtsyFacebookInstagram

Ακολουθήστε μας στο facebook: