Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΣάρωσε ο Χαρδαλιάς - Είναι ο νέος περιφερειάρχης που θα «βάλει» σε...

Σάρωσε ο Χαρδαλιάς – Είναι ο νέος περιφερειάρχης που θα «βάλει» σε τάξη την Αττική

Ανετη επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής με ποσοστό 46,17% με καταμετρημένο το 30,94% των ψήφων με πάνω από 170.000 ψήφους.

Δεύτερος είναι ο Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 16,11% και τρίτος ο Γιάννης Πρωτούλης με 14,05%.
Παράλληλα, εκτίμηση κομματικών πηγών από την Πειραιώς, αναφέρουν ότι η ΝΔ έχει πολύ υψηλά ποσοστά στις περιφέρειες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει, εξ αρχής, ως στόχο το 13 στα 13 στις περιφέρειες.

Στον δήμο Αθηναίων, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε β΄γύρο και μονομαχία Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα.Ο κ. Μπακογιάννης αγγίζει το 41,02%, ενώ ο κ. Δούκας το 14,68%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και αυτή την ώρα κάνει δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που δείχνουν «γαλάζιο» τον χάρτη στις Περιφέρειες.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια σε περιφερειάρχες και δήμαρχους που κέρδισαν την εκλογή τους από την πρώτη Κυριακή

Ως προς το πολιτικό μήνυμα οι πολίτες πιστεύω ότι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τις επιλογές που έκανεΕιδικά στις εκλογές για τις 13 περιφέρειες είχαμε δώσει σαφές πολιτικό στίγμα. Κατ’ ελάχιστον επτά περιφέρειες εχουν κριθεί υπέρ της ΝΔ στον πρώτο γύρο.

Θέλω να σταθώ στην πολύ σημαντική επιράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική με και του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Κεντρική Μακεδονία

Θέλω να επισημάνω ότι μόνο σε μια περιφέρεια η αντιπολίτευσηα θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα

Το γαλάζιο του χάρτη πρέπει να είναι γαλάζιο της δημιουργίας, γαλάζιο της συνεχόμενης μάχης με την καθημερινότητα.

Από αύριο η κυβέρνηση προφανώς συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της και την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ανεξαρτήτως της πολιτικής διάστασης που δίνει η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και κάθε δήμαρχο γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Οι πολίτες ζητούν λογοδοσία και διαφάνεια και γι’ αυτό δίνω σημασία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που βάζει δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τα πιο σημαντικά