Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό γλυκό που είναι το 2ο πιο...

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό γλυκό που είναι το 2ο πιο νόστιμο στον κόσμο – Και η 4η & 5η θέση ανήκουν στην Ελλάδα

Στην κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας βρίσκονται τα Τρίγωνα Πανοράματος, τα οποία, σύμφωνα με το Taste Atlas, αποτελούν το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο. Αυτά τα περίφημα τραγανά και βουτυρώδη γλυκά γεμάτα κρέμα και έχουν αποκτήσει φήμη για την υπέροχη γεύση τους.

Τα Τρίγωνα Πανοράματος στην “κορυφή” του κόσμου

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για τη πόλη της Θεσσαλονίκης η οποία εκτός από τη σημαντική της θέση στον κατάλογο του Taste Atlas,  τον περασμένο Μάϊο βρέθηκε στην κορυφή των πόλεων που προσφέρουν τα καλύτερα τοπικά εδέσματα. Συγκεκριμένα, κατατάχθηκε στην 25η θέση στην κατηγορία “100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσεις ντόπιες γεύσεις”.

taste atlas 1 1536x866 1

Αυτή τη φορά τα Τρίγωνα Πανοράματος ανακηρύχθηκαν σε δεύτερη θέση στην κατηγορία αρτοσκευάσματα, μετά τα γλυκά τραγανά ταρτάκια με κρέμα, Pastel de nata και Pastel de Belém. Παρόλο που αποτελούν την ίδια πορτογαλική γλυκιά λιχουδιά με κάποιες παραλλαγές, τα Τρίγωνα κατάφεραν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση.

taste atlas 1600x831 1

taste atlas 2 782x440 1

Η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να λαμβάνει αναγνώριση και διακρίσεις, καθώς το Taste Atlas ανακοίνωσε την λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες στον κόσμο και η ελληνική καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Πέραν τούτου, σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άλλες αξιοσημείωτες διακρίσεις για την ελληνική κουζίνα, όπως η Μπουγάτσα Σερρών και τα Πιταράκια της Μήλου, που καταλαμβάνουν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Μπουγάτσα Σερρών

taste atlas 4 640x292 1

Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία, οι οποίες κατέγραψαν την ίδια μέση βαθμολογία. Σημείωσαν (με άριστα το 5) βαθμολογία 4,65 και αμέσως μετά ήρθε η Ελλάδα με βαθμολογία 4,64, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Πιταράκια της Μήλου

taste atlas 5 696x696 1

Τα πιο σημαντικά