Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
διεθνήΣάντρα Μπούλοκ: Δεν ξεπέρασε ποτέ τον επίμονο θαυμαστή που εισέβαλε στο σπίτι...

Σάντρα Μπούλοκ: Δεν ξεπέρασε ποτέ τον επίμονο θαυμαστή που εισέβαλε στο σπίτι της – Γιατί νιώθει υπεύθυνη για τον θάνατό του

Η ηθοποιός περιγράφει την τρομακτική εμπειρία που έζησε, όταν ένας «stalker» εισέβαλε στο σπίτι της – Χρειάστηκε δεκάδες συνεδρίες για να καταφέρει να ξεπεράσει, κάπως, το τραύμα που της άφησε – Κάποια χρόνια μετά, ο εισβολέας αυτοκτόνησε, ενώ βρισκόταν στη φυλακή

Μία τρομακτική εμπειρία που βίωσε και την άφησε με διαταραχή μετατραυματικού στρες, περιέγραψε η Σάντρα Μπούλοκ στην εκπομπή «Red Table Talk» των Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Γουίλοου Σμιθ και Αντρίνε Μπάνφιλντ-Νόρις.

Ενώ βρισκόταν μόνη της στην έπαυλή της στο Bel Air και ο γιος της, Λούις, ήταν στην ασφάλεια της baby-sitter του, ένας άγνωστος εισέβαλε στην οικία της, ευτυχώς… άοπλος.

«Ήταν μία από εκείνες τις ημέρες, που λες: “Ας τον αφήσω καλύτερα στο σπίτι της νταντάς, γιατί ίσως γυρίσω αργά” και ευτυχώς δεν το μετάνιωσα. Αν ήταν κι εκείνος στο σπίτι, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πιθανότατα, θα έτρεχα στην ντουλάπα μου, όπως και έκανα, που τότε ήταν το δωμάτιό του και δεν ξέρω τι θα γινόταν μετά. Ίσως, η μοίρα μας άλλαζε για πάντα. Δεν είμαι ίδια μετά από αυτό το συμβάν, νομίζω ότι η βία όλης αυτής της σκηνής, με “έλυσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός κατάφερε έγκαιρα να καλέσει τις αστυνομικές αρχές, ενώ είχε κλειδωθεί στο δωμάτιο του υιοθετημένου γιου της. Σύμφωνα με την ίδια, στο «λακωνικό» μήνυμα που τους άφησε, ανέφερε: «Κάποιος μπήκε στο σπίτι μου. Είμαι στην ντουλάπα μου κλειδωμένη, έχω πόρτα ασφαλείας».

Αν και ο εισβολέας συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα, τα «σημάδια» της εισβολής παραμένουν χαραγμένα μέσα της. Έκτοτε, δεν κατάφερε ποτέ ξανά να μείνει μόνη στον χώρο της από φόβο, μήπως τυχόν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, παρά το γεγονός ότι δεν της προκάλεσε το παραμικρό «κακό». «Νιώθεις αυτή την ανασφάλεια ότι ξαφνικά κάποιος εισβάλλει στην ζωή σου και δεν ξέρεις τι μπορεί να ακολουθήσει», αναφέρει.

Όπως εξηγεί, τίποτα δεν συνέβη ξανά, όμως η ιστορία με τον stalker της δεν σταμάτησε εκεί. Κάποια χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα το 2018, έμαθε ότι ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της, ονόματι Τζοσουά Τζέιμς, αυτοκτόνησε, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στην φυλακή, μετά από μία συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

«Το λυπηρό είναι ότι το σύστημα τον κατέστρεψε. Μετά από μία συμπλοκή με την επίλεκτη ομάδα S.W.A.T., έβαλε τέλος στην ζωή του», αναφέρει η Σάντρα Μπούλοκ. Στην συνέχεια, εξήγησε πως όλη αυτή η ιστορία άφησε ένα βαθύ τραύμα μέσα της, υπήρχαν στιγμές που ένιωθε σχεδόν «υπεύθυνη» για τον θάνατό του, ο οποίος δεν θα είχε έρθει, αν η ίδια δεν είχε καλέσει την αστθνομία.

«Ξεκίνησα αμέσως συνεδρίες ψυχοθεραπείας και πιο συγκεκριμένα την θεραπεία EMDR και πραγματικά με βοήθησε», δήλωσε η ηθοποιός, αναφερόμενη σε ένα νέο είδος ψυχοθεραπείας, που εστιάζει στα ψυχικά τραύματα που έχουν προκληθεί από δυσάρεστες εμπειρίες που έχουμε βιώσει στο παρελθόν.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και δεκάδες συνεδρίες, κατάφερε να κατανοήσει ότι το πρόβλημα δεν ήταν στην πραγματικότητα ο εισβολέας στο σπίτι της, αλλά το γεγονός ότι η ίδια συχνά εκθέτει τον εαυτό της σε επικίνδυνες καταστάσεις ή ανθρώπους χωρίς να το συνειδητοποιεί. «Πολύ συχνά βρισκόμουν σε επικίνδυνες φάσεις στην ζωή μου. Δεν μπορούσα να κατηγορήσω κάποιον άλλο, το προκαλούσα μόνη μου», δήλωσε κλείνοντας η ηθοποιός.

Πλέον, έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε έναν μεγάλο βαθμό την διαταραχή της, όμως όπως εξήγησε, πάντα το περιστατικό εκείνο θα είναι χαραγμένο στο μυαλό της, ως «η εμπειρία που τελικά, την αφύπνισε».

Τα πιο σημαντικά