Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣάμος: Πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους εναντίον των μεταναστών που...

Σάμος: Πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους εναντίον των μεταναστών που τους κλέβουν

Ομάδα κρούσης κατά προσφύγων και μεταναστών έχουν δημιουργήσει στη Σάμο  και φαίνεται ότι το έκαναν πράξη, στέλνοντας στο νοσοκομείο του νησιού Αλγερινό με χτυπήματα στα χέρια και κατάγματα στα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Καρλόβασου.

Ο Αλγερινός και ομάδα προσφύγων είχαν εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά στο χωριό και όταν δεν ανταποκρίθηκε η αστυνομία στο κάλεσμα των κατοίκων, αποφάσισαν να λάβουν δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν στην ομάδα των προσφύγων που διανυκτέρευε σε εγκαταλειμμένο οίκημα, πιθανότατα στα παλιά Βυρσοδεψεία, χτυπώντας τους με κοντάρια.

Ο Αλγερινός χτυπήθηκε στα χέρια, ενώ, στην προσπάθειά του να διαφύγει, φαίνεται ότι σκόνταψε και κύλησε σε κατηφόρα, σπάζοντας τα πόδια του.

Σε διαδικτυακές συζητήσεις, καλούν ανοιχτά σε δημιουργία «ομάδων κρούσης» στο νησί κατά προσφύγων και μεταναστών και αναφέρονται σε τέτοιες ομάδες που έχουν ήδη σχηματιστεί.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση χρήστη από το Καρλόβασι στο facebook στις 21 Νοεμβρίου, ο οποίος δημοσιεύει φωτογραφία καραμπίνας, στην οποία έχει τοποθετηθεί διόπτρα ακριβείας και φυσιγγιοθήκη με σφαίρες στον υποκόπανο, με το εξής σχόλιο:

«Να ρωτήσω κάτι ρε φιλαράκια μου; Τελικά θα κάνουμε ότι κοιμόμαστε ή θα είμαστε ξύπνιοι; Επειδή έχω και αυτό, να ξέρω, θα το βάλω στην ντουλάπα;»

7fbc5ba107a9625ec333d611e9b3f254

Ενδεικτικά είναι και άλλα σχόλια σε ανάλογες διαδικτυακές συζητήσεις:

– «Ομάδα κρούσης! Νομίζω είχαν κάνει και στο Βαθύ κάποια στιγμή»
– «Αντε λοιπόν, τι περιμένουμε» 
– «Οπως είπα πριν, να τα πούμε off»«Για να μαζευτούν 4-5 άτομα να πάνε προς Κοντακέικα να βρουν τους παλικαράδες να φάνε ένα χέρι ξύλο να δουν αν ξαναέρχονται Καρλόβασι!». 
– «Πρέπει να κάνουμε μια μεικτή ομάδα καμιά 10αριά άτομα και να αρχίσουμε να κάνουμε βόλτες για το καλό του τόπου μας και για τις οικογένειές μας» 
– «Στο λιμάνι το έχουμε εφαρμόσει, έχουμε βάλει γερμανικά νούμερα με σναϊπεράδες».

7e76be63d7fa7c3e0e15ab854d49fd38

– «Μόλις κλέψανε από την κούτα ντελίβερί μου παραγγελία φαγητά. Παιδιά κλείδωμα καλά απόψε και συνέχεια από δω και πέρα!!! Μαζί σας σπρέι πιπεριού και κανένα κοντομάτσκο! Ξύλο στο ψαχνό!!!».

Τα πιο σημαντικά