Σάμος με την Ζιζέλ: Κατηγορείται για σατανισμό με την τελευταία φωτογράφιση της

8 Μαρτίου, 202312:04 ΠΜ
More videos

Η Ζιζέλ Μπούντχεν, βρέθηκε τα τελευταία εικοσιτρέαωρα στο επίκεντρο μιας παράξενης θεωρίας συνωμοσίας. Το μοντέλο από τη Βραζιλία, που έχει κοσμήσει το εξώφυλλο της Vogue περισσότερες από 140 φορές, κατηγορήθηκε ότι προωθεί τον σατανισμό, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού μόδας τον Φεβρουάριο του 2023.

Η εικόνα, που τραβήχτηκε από τον Βραζιλιάνο φωτογράφο Ραφαέλ Παβαρότι, απεικονίζει την Μπούντχεν σε μια πόζα που ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι μοιάζει με μια κοινή απεικόνιση του Σατανά. Τα χέρια του μοντέλου είναι υψωμένα πάνω από το κεφάλι της, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα με τα χέρια της, ενώ το βλέμμα της είναι στραμμένο προς τα κάτω. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η συγκεκριμένη πόζα μοιάζει με αυτή του Βαφομέτ, ενός πλάσματος που συνδέεται με τον διάβολο στα ιστορικά αρχεία της Ιεράς Εξέτασης των Ναϊτών Ιπποτών τον 14ο αιώνα.

Οι κατηγορίες για σατανισμό εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να επισημαίνουν τα υποτιθέμενα υποσυνείδητα μηνύματα της εικόνας. Κάποιοι πρότειναν ότι τα γράμματα O και G στο λογότυπο της Vogue σχηματίζουν ένα κρυφό κέρας, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι τα ρούχα και τα χρώματα της Μπούντχεν μοιάζουν με αυτά μιας σατανικής ιέρειας.

Η θεωρία συνωμοσίας ξέφυγε ακόμη περισσότερο, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το όνομα Ζιζέλ σημαίνει «υπόσχεση ή όμηρος» και ότι είναι, επομένως, μια σατανική μάγισσα. Αν και οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία βάση, έχουν κερδίσει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχουν κοινοποιηθεί ευρέως.

Παρά τις αντιδράσεις, η Μπούντχεν δεν έχει σχολιάσει ακόμα το θέμα. Το μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι απίθανο να πτοηθεί από αυτή την ξαφνική «έκρηξη» προσοχής. Εργάζεται στο χώρο του μόντελινγκ πολύ πιο τακτικά, μετά το διαζύγιό της με τον Τομ Μπρέιντ,ι και λέγεται ότι είναι ενθουσιασμένη με την καριέρα της, περισσότερο από ποτέ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες για σατανισμό είναι εντελώς αβάσιμες. Η πόζα της στο εξώφυλλο της Vogue είναι μια συνηθισμένη πόζα στη φωτογραφία μόδας και δεν έχει καμία σχέση με σατανιστικές εικόνες. Η θεωρία συνωμοσίας είναι ένα ακόμη παράδειγμα της επικίνδυνης εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι φήμες και τα ψεύδη μπορούν γρήγορα να πάρουν σάρκα και οστά και να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News