Σαμαράς: «Να ξέρουν οι συκοφάντες ότι θα τους πάω μέχρι τέλους»

10 Φεβρουαρίου, 20184:14 ΜΜ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο και δηλώνει πως θα μηνύσει, εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζει πως προσπάθησαν να τον εμπλέξουν σε μια βρομερή, όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεση χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει.

«Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους» λέει χαρακτηριστικά. Εδώ έχουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες. Θα τους πάω μέχρι τέλους» δηλώνει εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως και η σκευωρία θα έλθει στο φώς.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά:

«Όταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων, που δεν θα τη γλιτώσουν.

Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ! Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» τονίζει υπενθυμίζοντας πως επί κυβέρνησής του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε αισθητά.

«Η κυβέρνηση μου ήταν εκείνη που έκοψε τη σπατάλη στον χώρο της Υγείας και χτύπησε όσο κανείς στο παρελθόν τη διαφθορά στο χώρο του φάρμακου.

Το 2011 η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο ήταν 5,8 δισεκατομμύρια. Και το 2014 την είχαμε ρίξει στο 2,1. Δηλαδή μείωση 63,4%!

Ανάμεσα στο 2011 και το τέλος του 2014 ψηφίσαμε πολιτικές που τελείωναν το “πάρτι” για τα καλά. Και το σπουδαιότερο, τις εφαρμόσαμε! Με πολύ μεγάλη δυσκολία, γιατί όλοι όσοι “έχαναν”, αντιστάθηκαν λυσσαλέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε απέναντι! Kαι καταψήφιζε τα πάντα…

Κι έρχονται σήμερα, όσοι συμμάχησαν τότε με τη διαφθορά, να καταγγείλουν όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά κι έφεραν αποτελέσματα.

Αυτοί είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στο “παλιό”» τονίζει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση προσπάθησσε να διασπάσει τη ΝΔ με την υπόθεση του Σκοπιανού. «Προφανώς είναι αντεκδίκηση. Πήγαν να διασπάσουν τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Πήγαν να διαχωρίσουν το λαό από τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Ο Κυριάκος το χειρίστηκε πολύ καλά. Πήγαν να βγάλουν «ακραίους» και «γραφικούς» όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Ο θαρραλέος Μίκης τους το χάλασε. Κι ύστερα πέρασαν στην αντεκδίκηση για το Συλλαλητήριο. Όχι απλώς σε «αντιπερισπασμό»…

Ο χρόνος που επέλεξαν το δείχνει – ακριβώς μια μέρα μετά.

Τα λάθη που έκαναν στην καθοδήγηση των στημένων “ανώνυμων” μαρτύρων, τι δείχνουν όλα αυτά; Βιασύνη και πανικό δείχνουν» δηλώνει κάνοντας λόγο για στημένους μάρτυρες. «Εμείς επεκτείναμε την “προστασία μαρτύρων” για υποθέσεις οργανωμένης διαφθοράς, όπου πραγματικοί μάρτυρες θα κινδύνευαν.

Η δική μας κυβέρνηση το έκανε. Για να χτυπήσουμε τη διαφθορά!

Όχι για να σπιλώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα!Δεν υπάρχει στον κόσμο δημοκρατία που δέχεται να δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως κάθε φορά που έρχεται ένα κόμμα στην κυβέρνηση, θα μπορούσε να εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους με στημένες “δίκες”. Αυτό δεν είναι σύγχρονη δημοκρατία – είναι…”Μαδουριστάν”» λέει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως το όνομά του δεν υπάρχει στα έγγραφα του FBI . Μάλιστα εκτιμά πως έγινε προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό με το ερώτημα “αν τα πήραν” οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

«Αλλά τους χαλάσαμε τα σχέδια: Γιατί τώρα το δίλημμα που θα επικρατήσει θα είναι το ανάποδο: αν θα κάτσουν στο εδώλιο όσοι “έστησαν” την σκευωρία και την συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία.

Ο κόσμος ξέρει ποιοί χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της.

Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα.

Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την αντιπολίτευση να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πρακτικές» είπε ο κ. Σαμαράς.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News