Σάλος στην Τουρκία με βίντεο άντρα που έριξε 6 ψηφοδέλτια στην κάλπη

17 Απριλίου, 2017 1:18 ΠΜ
More videos

Το ένα μετά το άλλο κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο βίντεο νοθείας από το τουρκικό δημοψήφισμα, με ένα εξ’ αυτών να δείχνει έναν άντρα να ψηφίσει έξι (!) φορές «ναι».

Το βίντεο τραβήχτηκε, όπως φαίνεται, στην επαρχία Σανλιούρφα [σ.σ. παλαιότερα γνωστή ως Έδεσσα] και η τουρκική ιστοσελίδα Turkish Minute υπογραμμίζει ότι φαίνεται να είναι αυθεντικό.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, υποστηρικτές του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζονται να μοιράζουν κενά ψηφοδέλτια έξω από εκλογικά κέντρα.

Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα ανάρτησε άλλα δύο αντίστοιχα βίντεο.

Σε αυτά, ορισμένοι άντρες εμφανίζονται να ψηφίζουν «ναι» πολλές φορές με ψηφοδέλτια, που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Δείτε το βίντεο

Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση 

Ευθέως αμφισβήτησε τη νομιμότητα του σημερινού δημοψηφίσματος η αντιπολίτευση, με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να αντιδρούν έντονα στην απόφαση τις εκλογικές επιτροπής να αποδεχτεί ως έγκυρα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιντζτάρογλου κατηγόρησε ανοιχτά την εκλογική επιτροπή ότι με την απόφασή της, άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στη νοθεία.

Δείτε το βίντεο

Ο Μπουλέντ Τεζτζάν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CHP κατήγγειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk μια «παράβαση» μετά την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Δείτε το βίντεο

Σε ένα από τα δύο βίντεο, ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας που προειδοποιεί τους άντρες ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο. Αυτό, όμως, δεν πτοούνται και συνεχίζουν το… έργο τους.

Την ίδια ώρα το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών HDP γνωστοποίησε στο Twitter ότι θα ζητήσει την επανακαμέτρηση των ψήφων που προήλθαν από τα «δύο τρίτα» των καλπών.

[ethnos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: